bulhomes2 написа:Тъпото и е, че болтовете за стягане са със шестограми, а не с ръкохватки, като повечето болтове с честа употреба....не е при мен сега и нямам спомен , ама май имаше чалъм да и се сложат едни крилчати гайки за улеснени при по-честа употреба...моята още като я взех и направих малко тунинг по хлабините в лостовата с-ма...колоната и представлява тънкостенна шевна стоманена тръба която в долния край се стяга в масата с болт...имах опасения от смачкване при стягане, затова там набих 5-6 санта дебелостенна тръба съответно с шлиц по дължина за шева...стана много повече от добре но да повторя колегата - все пак е хоби инструмент...
marmoz написа:О стоика за бормашина ,ще се вземаТази стойка я ползвам любителски от около година и половина. Доста по-добра е от Raider.![]()
http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/SID-3DC ... _19935.htm
За малки метални детайли (или дървени) си е направо стабилна и върши работа. Винтовете по нея - има си шестостен-ключ с място за прикрепване. Щом аз не съм успял да загубя оригиналното ключе, значи е достатъчно сполучливо решено.
Много се съмнявах(м) в материала на менгемето, затова не го напъвам много и засега е здраво всичко.
За мен 33 лв са добра цена за стойката.
Винтовертите от брошурата: купих си преди време и го похвалих на колеги. Всички до един им се паднаха с крив шпиндел.
На Втора скорост (пробиване) има вибрация, която малко дразни. При навиване/развиване на винтове не се усеща.
Та, който е решил да се оборудва е добре да подбере "по-изправен" екземпляр!
Иначе сравнен със Skil с подобна цена е направо безплатен.