Малко се изместваме, но да споделя нещо по последните дискусии.
Друга японска марка - Митцубиши. Брах ядове с подгрева и се наложи да вниквам.
Свещите - т.нар. бързи. На практика същите, НО на 6V.
Първоначалното подгряване е доста бързо (забравих вече, но ок. 5-6s), след което палиш.
После, според условията ПРЕЗ ДОПЪЛНИТЕЛНА верига със съпротивление (гледам такова - R22 и в схемата горе) се подават допълнителни импулси към свещите до достигане на зададена температура на ДВГ.
Някъде четох, че тази "изгъзица" е по ЕКО съображения. Доста покарах без нея.
Според мен, ако се свържат без баласт свещите за 6 мин., ще им е за последно.
Факт, че запалването навсякъде е в приличен (секунди) времеви интервал, в който са успели да се зачервят и подгреят предкамерата (ако има). Нататък вече трябва да се ограничи мощността.
При дискутираното Исузо, според мен нещо не е наред. Ако не друго, може да се пробва да се елиминира допълнителния подгрев - от релето (К78) или баласта (R22).
Друга японска марка - Митцубиши. Брах ядове с подгрева и се наложи да вниквам.
Свещите - т.нар. бързи. На практика същите, НО на 6V.
Първоначалното подгряване е доста бързо (забравих вече, но ок. 5-6s), след което палиш.
После, според условията ПРЕЗ ДОПЪЛНИТЕЛНА верига със съпротивление (гледам такова - R22 и в схемата горе) се подават допълнителни импулси към свещите до достигане на зададена температура на ДВГ.
Някъде четох, че тази "изгъзица" е по ЕКО съображения. Доста покарах без нея.
Според мен, ако се свържат без баласт свещите за 6 мин., ще им е за последно.
Факт, че запалването навсякъде е в приличен (секунди) времеви интервал, в който са успели да се зачервят и подгреят предкамерата (ако има). Нататък вече трябва да се ограничи мощността.
При дискутираното Исузо, според мен нещо не е наред. Ако не друго, може да се пробва да се елиминира допълнителния подгрев - от релето (К78) или баласта (R22).