• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
VLADO66 - майстор
Въглищата да не са Чернобилски(с примеси) :? :shock:
saraneron - специалист
Откъде да знам къде е Литва,като искаш да знаеш точно ,попитай, Черната Златка, тя е спец по тая тема :?: Мислех ,че се гледат паралелите ,пък то трябвало държавите...ха на здраве с червеното!
mrmagooo - специалист
sian написа:
mrmagooo написа:
Последното палене малко по-сериозно вече наполвина плътно зареден котел (разбирайте цилиндричен обем 60 на 60 сантиментра) вертикално наредени "летвички" останалия обем на котела който е 60 на 70 напълнен със слама и 3 парчета дърво от същото за разпалване .Запалих котела в 13.00 на 12.11.12 в 02.00 на 13.11.12 тръбите пареха все още в момента в който пиша това 08.40 тръбите са още топли около 35-40градуса на водата ако вярваме на термоментър на котела има 1 пръст жарна дъното на котела която догаря ! Външната температура през светлата част на 12ти около 10-11градуса с лек вятър през ноща падна под 6 градуса в момента е 5!
Защо не го заредиш с въглища?
Идеята е да се преминава само на дървесен тип гориво и затова просто няма закупени .Иначе на мен ми е доста по-интересно да видя какво ще стане ако се напълни със стърготина...

VLADO66 кое ти се вижда невероятно ?Излиза малко повече от килограм на час въглища !
VLADO66 - майстор
mrmagooo написа:
sian написа:
mrmagooo написа:
Последното палене малко по-сериозно вече наполвина плътно зареден котел (разбирайте цилиндричен обем 60 на 60 сантиментра) вертикално наредени "летвички" останалия обем на котела който е 60 на 70 напълнен със слама и 3 парчета дърво от същото за разпалване .Запалих котела в 13.00 на 12.11.12 в 02.00 на 13.11.12 тръбите пареха все още в момента в който пиша това 08.40 тръбите са още топли около 35-40градуса на водата ако вярваме на термоментър на котела има 1 пръст жарна дъното на котела която догаря ! Външната температура през светлата част на 12ти около 10-11градуса с лек вятър през ноща падна под 6 градуса в момента е 5!
Защо не го заредиш с въглища?
Идеята е да се преминава само на дървесен тип гориво и затова просто няма закупени .Иначе на мен ми е доста по-интересно да видя какво ще стане ако се напълни със стърготина...

VLADO66 кое ти се вижда невероятно ?Излиза малко повече от килограм на час въглища !
Зависи от отоплителната площ и много други работи :wink:
mrmagooo - специалист
VLADO66 написа:
Зависи от отоплителната площ и много други работи :wink:
Знам знам :-D Ако приятеля му може да каже външна темепратура нещо изолация и други да стане по-ясно !

saraneron имаш достатъчно контрол през клапата на димоотводът а нашия случай и самия комин .Принципно тлеее само да му намалиш тягата и направо си спира .
Днес говорих с него 70 кг въглища,330м2 температура през ноща 0,-2,през деня +5,къщата е с добра изолация!Иначе в момента зарежда с малко дърва повече трици и му държи между 40-50 часа :shock:
mrmagooo - специалист
miki3110 написа:
Днес говорих с него 70 кг въглища,330м2 температура през ноща 0,-2,през деня +5,къщата е с добра изолация!Иначе в момента зарежда с малко дърва повече трици и му държи между 40-50 часа :shock:

:shock: ее това дори на мене ми звучи като фантастика...70килограма за 330м^2 изолацията сигурно е разработка на Наса и Роскосмос?
saraneron - специалист
Tеоретично,70килограма въглища/черни/ дават 486 киловатчаса : на 72 часа, /което е 3 денонощия/ = около 6.7 киловата на час за 330м2 ! 6.7киловата=6700вата:330м2=20 вата/м2 /час.Това си е за рекорд за Гинес,освен ако котелът Е работил през есента ,при външна Т=+17 градуса!Ако може да попиташ пак, да не става въпрос за 120 м2 или за изолация 25 сантиметра,или за платена реклама!С тези неща не бива да се спекулира,някой човек ще се подведе и ще си даде и последните парички за този атомен реактор и после ох,че ох!
Christo - майстор
И мойта кола е толкова икономична, че от време на време слизам да източа малко бензин, че почва да прелива от резервоара. :lol:
nikisv - специалист
Christo написа:
И мойта кола е толкова икономична, че от време на време слизам да източа малко бензин, че почва да прелива от резервоара. :lol:
=D> :lol: :lol: :lol:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 16

Тема "Въпрос за котел "Стропова" за дълго горене ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: