Не бързам, само "давам акъл".
Тази година имах добро зеле до края на април.
Тази година имах добро зеле до края на април.
stiv1961 написа:Имах впредвид, че в рецептата пише 1гр.калиев сорбат на 1кг. зеле. Значи за твоите 80кг. зеле-80гр.сорбат, а не 120гр, явно за трушиите е 3гр на 2кг.зеленчук.Stefan_62 написа:Стояне виж какво открих, може и да го знаеш.Точно с това процедирах миналата година, останаха ми 7-8 пакетчета и вчера намерих в Била та си купих още 10 пак. С него пресичах и туршията, тази година пак.....
Stefan_62 написа:И при трушиите е толкова-1гр/кг.Това е максималната доза,обикновено в практиката 0,5 грама( на килограм продукт) сорбат или бензоат вършат работа.Предозирането влошава вкусовите качества и води до натрупване в организма ,до трепене на полезните бактерии в червата на консуматора и от там до дисбактериоза,хронични заболявания на стомашно-чревния тракт и т.н.stiv1961 написа:Имах впредвид, че в рецептата пише 1гр.калиев сорбат на 1кг. зеле. Значи за твоите 80кг. зеле-80гр.сорбат, а не 120гр, явно за трушиите е 3гр на 2кг.зеленчук.Stefan_62 написа:Стояне виж какво открих, може и да го знаеш.Точно с това процедирах миналата година, останаха ми 7-8 пакетчета и вчера намерих в Била та си купих още 10 пак. С него пресичах и туршията, тази година пак.....
Stefan_62 написа:Имах впредвид, че в рецептата пише 1гр.калиев сорбат на 1кг. зеле. Значи за твоите 80кг. зеле-80гр.сорбат, а не 120гр, явно за трушиите е 3гр на 2кг.зеленчук.Да, както каза и Фло ще сложа по 1 гр. на 1 кг. Макар, че на пакетчето не пише специално за зелето, пише за зеленчук, шира и вино. И ми стана интересно като се зачетох- пише ,,Произход- Далечен изток"
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: