• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
VLADO66 - майстор
Абе и аз се бях вманиачил за удължител ама жената каза че съм си добре и така :-D
ESPACE - майстор
Аз понякога си заварявам през 35м удължител 3х1,5 дори не го развивам напълно от макарата. Та електроди 2,5мм нямам проблеми с инвертор на Kempi.
diss - специалист
Еееей богу ще заварява на 120 ампера и ще ползва 2.5 мм. Поне 4 ммм трябва за електрожена. И най-добре да не е от тея "вносните" най-добре саморъчно направен от истински кабел поне 4 квадрата. :evil:
ESPACE - майстор
Да бе, още малко и 6кв.мм. удължител ще препоръчате и макара като буре. Елате да ви покажа как с 35м. удължител 3х1,5 ще ви изгоря колкото електроди поискате 2,5мм. без прекъсване на 90-100А.
VLADO66 - майстор
И ако го оставиш навит на макарата може да седнеш на нея да се грееш :-DНаправил съм си преди години 3Х2.5 ШКПТ,вярно къса ръцете ама на такива издевателства е полаган че не е истина.
hidrazin - майстор
Да бе, още малко и 6кв.мм. удължител ще препоръчате и макара като буре. Елате да ви покажа как с 35м. удължител 3х1,5 ще ви изгоря колкото електроди поискате 2,5мм. без прекъсване на 90-100А.
Ти ако искаш си направи удължител от телефонен кабел за електрожена, ама не давай такива съвети. И продължавай да не го развиваш удължителя. И какво е това 2,5мм? Голямо геройство. Напъни го с 4мм и пак давай такива съвети.
:partyman:
LazarGanev - "Велик майстор"
Какво правите с 4мм2 електроди - АЕЦове ли си изграждате в къщи?
diss - специалист
LazarGanev написа:
Какво правите с 4мм2 електроди - АЕЦове ли си изграждате в къщи?
Понякога и 5 мм електрод си треба за рязане например. Пускай макарата 2.5мм кабел и давай :supz:
MamaMy - майстор
Явно им се налага да си парнат в градината я лопатата, я греблото :-D
moimoimoi - майстор
желателно е кабела да е 3*2.5мм
моя електрожен,заводски кракра си дърпа 25 ампера на първичната,разполагам само с макара 3*1.5мм/25метра и не съм имал проблем с кратковремени/2-3последователни електрода/ при по продължително натоварване си загрява но нищо фрапантно,трябва да си е развит от макарата

наскоро попаднах на едни майстори с самоделен електрожен който дърпаше на първичната/220 волта/ около 70 ампера,бяха си с удължител 3*2.5мм
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10

Тема "Удължител за електрожен ..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: