В крайна сметка всеки си преценява. Аз съм 4 квадрата кабел около 25 метра и не бих сложил 2.5. Ако вярно си паркаш лопатата или изгориш 2 електрода да няма проблем. А хубаво да се уточни за какъв електрожен става дума. Ако е някое ново Кемпи или Кастолин ОК. Аз само че съм с едновремешен стар електрожен (безотказен) 
hidrazin написа:Давам само изпитани съвети. Сарказма си го запази за себе си. Когато го напъвам с 4мм електроди ползвам друг удължител. Не развивам напълно от макарата само при краткотрайни заварки. През годините съм издържал доста изпити по основи на електротехниката, ясни са ми понятията за токово и термично натоварване пък и толкова телефонен кабел ми е минал през ръцете, че ако поискам и от него мога да си направя удължител със верния кабел с верния брой жила!Да бе, още малко и 6кв.мм. удължител ще препоръчате и макара като буре. Елате да ви покажа как с 35м. удължител 3х1,5 ще ви изгоря колкото електроди поискате 2,5мм. без прекъсване на 90-100А.Ти ако искаш си направи удължител от телефонен кабел за електрожена, ама не давай такива съвети. И продължавай да не го развиваш удължителя. И какво е това 2,5мм? Голямо геройство. Напъни го с 4мм и пак давай такива съвети.