• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
sek.1 - специалист
За този не мога да кажа нищо конкретно но на Полимета машините съм ги виждал на живо и определено поне на вид изглеждат добре направени .
sek.1 - специалист
За този не мога да кажа нищо конкретно но на Полимета машините съм ги виждал на живо и определено поне на вид изглеждат добре направени .
gogo7777 - майстор
Аз търся малък настолен стуг тип Хоби
Все пак за какво ще го ползваш? Не виждам смисъп да взимаш тая играчка за тези пари. Съмнявам се дали ще прави резбите с тия скорости. Няма никаква окоплектовка. Не искам да ти убивам желанието ама не струва :-D . Търси струг професионален втора ръка, така ще инвестираш в нещо стойностно. Имаше едни български на ЗММ-то ако не ме лъже паметта май бяха С11 МТУУ с къси паралели. Води се универсален учебен.
sek.1 - специалист
Няма такова понятие учебен струг . Най късите паралели на С 11 са 1000 мм междуцентрово разстояние и тежи 1800 килограма .
gogo7777 - майстор
За С11 е ясно, ама не се сещам точно модела за този който говоря. Може да е друго де :-D . На супорта имаше приспособление (лост), който връща ножа назад без да въртиш колелото (подобно на чешката Сбрьовка). 100% съм сигурен, че бяха български правени за училищата. Работил съм на такъв мнооого отдавна :-D . Ако някой се сеща кой е модела нека каже.
sek.1 - специалист
gogo7777 написа:
За С11 е ясно, ама не се сещам точно модела за този който говоря. Може да е друго де :-D . На супорта имаше приспособление (лост), който връща ножа назад без да въртиш колелото (подобно на чешката Сбрьовка). 100% съм сигурен, че бяха български правени за училищата. Работил съм на такъв мнооого отдавна :-D . Ако някой се сеща кой е модела нека каже.
Това за което говориш най вероятно е 5 позиционния изключвател . Той се явява вид екстра и се е поръчвал към машината отделно и съответно се е плащал допълнително . Лост 3 - ІІ на снимката . Както и конусния линеал той е опция за нарязване на бригсови резби .

Прикачен файл

img118.jpg
img118.jpg (24.18 KиБ) Видяна 5343 пъти
tsenkov - специалист
Колеги, това са скъпоструващи играчки. Имах един руски-ставаше и за фреза но освен дърво не работеше нищо друго като фреза,като струг-малко по добре но само малки диаметри доФ15. Нагоре беше мъка.Продадох го и си купих подобен на зеления с цангите. Двигател 0.670вата,отвор на шпиндела 16мм. Работи добре на малки диаметри да кажем 20мм. На 50мм ако подадеш по голяма стружка може да спреш двигателя.......Аз го ползвам за довършителни операции и работа на цанги.За сериозната работа С 11 . Не Ви съветвам да си купувате подобни. Ентусиазма ще ви се изпари със първите опити да направите нещо,ако пък опитате и да нарязвате резба.....Наи добре се насочете към С8 , може да се смени двигателя с монофазен за домашно ползване.А и не е много по скъп.
gogo7777 - майстор
Ето за това лостче говоря

Прикачен файл:
rev004.JPG
Задвижва супорта назад.
sek.1 - специалист
Не виждам как ще задвижи малкия супорт назад като той е на винт с нониус .
gogo7777 - майстор
Цялата плочка под ножодържача е подвижна. На снимката не е ясно. Не намерих друга в интернета :-D . Лоста щеше да е по ясен ако е снимано от другата страна. Имаше си точно техническо наименование на приспособлението, но не се сещам кво беше :-D
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Курс за стругарство" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: