• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 37
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Pandurko - специалист
Звучи извратено, но както гледах тоя каталог така не съм разглеждал сп. плейбой :)
Много може и да се научи от него, не само за оплакване на очото. А че няма да си купя примерно ренде за 200$ то е ясно, но описанията на ножове, ъгли на поставяне заточване и тн. няма много места от където да се прочетат.
profesionalist_wood - майстор
Верно баш Плейбой,ся ще трябва да почнем да си бием чикии :-D :tgrin: :lцl:
Пламен Лилов - напреднал
Маняциииииииииииии :gott:
А те на външен вид са като обикновените хора! :group3g:
kiss9402 - специалист
Айде да ви се похваля. Разширих си бърлогата :razz: или както всички я наричат "лабораторията" :supz: Ето малко снимки:

Прикачен файл

DSC03158.JPG

Прикачен файл

DSC03159.JPG

Прикачен файл

DSC03162.JPG

Прикачен файл

DSC03160.JPG

Прикачен файл

DSC03161.JPG
kiss9402 - специалист
И още малко:

Прикачен файл

DSC03146.JPG Лагерните тела.

Прикачен файл

DSC03147.JPG Това е новото допълнение - самоделна машинка за полиране с кече. Най-много е подходяща за полиране на ножове. Това е ел.мотора.

Прикачен файл

DSC03149.JPG Това е неотлъчният ми помощник.

Прикачен файл

DSC03154.JPG

Прикачен файл

DSC03157.JPG
kiss9402 - специалист
Още от машинката:
Всичко е в стъла на направи си сам, само болтовете и гайките са от магазина, дори мотора го намерих от съсед решил да го изхвърля 8-[ .
П.п. Има още много работа, но нали пък и зимата е дълга :-D , само да сме живи и здрави !

Прикачен файл

DSC03151.JPG

Прикачен файл

DSC03153.JPG

Прикачен файл

DSC03152.JPG

Прикачен файл

DSC03150.JPG Това е рамката за мотора.

Прикачен файл

DSC03148.JPG
stiv1961 - майстор
Кефя ти се :) , аз моя гараж го изчистих през септември, подредих инструменти, крепежи....... всичко и ела сега да видиш- пак бомба паднала :-D
kiss9402 - специалист
Абе и при мене е така (май при всички :? ) нарича се творческа обстановка :lol: . Аз напоследък се мъча да си изградя навика след като свърша нещо да подреждам и изчиствам. Докато творя може да е с главата надолу, но след като свърша гледам всичко да на мястото си, щото в противен случай няма никога да го сместя.

Поздрави !
MamaMy - майстор
kiss9402, ще си позволя един съвсем приятелски съвет. Махни компютъра от работната маса. Направи му отделна стойка на стената и ако трябва да виси на 1 см от масата. Основния проблем който забелязах аз са вибрациите при чукане които се предават на хард диска. След поредния се замислих. Не, че са толкова скъпи и дефицитни, но разправията по смяната и преинсталацията и загубените данни и ти се отщява. Иначе =D> за работното място. Изглежда доста удобно за работа.
kiss9402 - специалист
MamaMy написа:
kiss9402, ще си позволя един съвсем приятелски съвет. Махни компютъра от работната маса. Направи му отделна стойка на стената и ако трябва да виси на 1 см от масата. Основния проблем който забелязах аз са вибрациите при чукане които се предават на хард диска. След поредния се замислих. Не, че са толкова скъпи и дефицитни, но разправията по смяната и преинсталацията и загубените данни и ти се отщява. Иначе =D> за работното място. Изглежда доста удобно за работа.
Много мерси за съвета, НО тази маса дето е на ъгъл, в/у която стои компютъра е само за по-финни цели - запояване, разглобяване/сглобяване на разни машинарии [-( , за удряне, блъскане, мелене и тнт. имам масивен дърводелски(резбарски) буков тезгях на който си извършвам тези маниполации.

Поздрави !
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 37

Тема "Майсторски кът" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: