valentor написа:Първо си правя следният разтвор, за обем половин литър :Аи, сега ми кажи при тази твоя проста рецепта/ по която си напарвих една рибица/ нормално ли е мезето да хване плесен/, защото при мен точно това се получи
40 грама сол-готварска
10 грама захар
50 грама ракия/водка/виски/спирт-абе кой както иска да го разбира
останалото , до половин литър, допълнено с хубава трапезна вода/по избор/
Месцето се залива с разтвора, и така стои 24-до 36 часа.
Изважда се и на канапчето..
При мен се получи добре - за дванадесет дни сушене! Само ми се струва, че солта е малко...
Подправките - на око: чер пипер, кимион, малко лют червен пипер, градинска чубрица!
Северна тераса, температурите в Пловдив бяха около 10 градуса...

