• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 25
Съвети за начинаещи готвачи.
Stefan_62 - майстор
valentor написа:
Първо си правя следният разтвор, за обем половин литър :
40 грама сол-готварска
10 грама захар
50 грама ракия/водка/виски/спирт-абе кой както иска да го разбира
останалото , до половин литър, допълнено с хубава трапезна вода/по избор/
Месцето се залива с разтвора, и така стои 24-до 36 часа.
Изважда се и на канапчето..
Аи, сега ми кажи при тази твоя проста рецепта/ по която си напарвих една рибица/ нормално ли е мезето да хване плесен/, защото при мен точно това се получи :?. Или да ти я изпратя по куриер за диагностика. :lol:
Kumay - майстор
При мен се получи добре - за дванадесет дни сушене! Само ми се струва, че солта е малко...
Подправките - на око: чер пипер, кимион, малко лют червен пипер, градинска чубрица!
Северна тераса, температурите в Пловдив бяха около 10 градуса...
Stefan_62 - майстор
Kumay написа:
При мен се получи добре - за дванадесет дни сушене! Само ми се струва, че солта е малко...
Подправките - на око: чер пипер, кимион, малко лют червен пипер, градинска чубрица!
Северна тераса, температурите в Пловдив бяха около 10 градуса...
Ами явно проблемът е в солта :? . Имам още една заложена рибица, която стоя по същото време зарината в сол и си е добре. Даже оня ден я пробвах, но и трябва още малко време. Притесняваме другата :? , че е хванала плесен,а и двете съхнат при едни и същи условия и са покрити с едни и същи подправки. :lol:
Stefan_62 - майстор
Хайде бе "valentor", къде си :shock: дай някъкъв отговор, при твоят рецепта нормално ли е рибиците да хванат плесен :lol:
valentor - специалист
Stefan_62 написа:
Хайде бе "valentor", къде си :shock: дай някъкъв отговор, при твоят рецепта нормално ли е рибиците да хванат плесен :lol:
При моите филенца се забелязва бяла плесен .
Все пак е "направи си сам", нали ?
Само един път съм "сушил" суЖуци в хладилник , и резултатът беше начало на ЗЕЛЕНО плесенясване. Измих ги с ракия. Изложих ги на проветриво място и се оправиха=бяха успешно изядени.
На предната страница, в тази тема, виждам , че твоите са окачени в остъклена тераса. За мен това не е проветриво място.
Mega - специалист
В София падна мъгла, сега се чудя къде да дяна мезетата. ;(
Stefan_62 - майстор
valentor написа:
При моите филенца се забелязва бяла плесен .
Все пак е "направи си сам", нали ?
Само един път съм "сушил" суЖуци в хладилник , и резултатът беше начало на ЗЕЛЕНО плесенясване. Измих ги с ракия. Изложих ги на проветриво място и се оправиха=бяха успешно изядени.
На предната страница, в тази тема, виждам , че твоите са окачени в остъклена тераса. За мен това не е проветриво място.
Щом и при твои те е така, значи нямя страшно, ще се ядат :lol: .Вярно е , че терасата е остъклена, но като отворя всички прзорци се получава добро проветрение. Както писах имам и друго филе което държах заринато в сол и едно направено по твоята рецепта. Проблемът е, че второто получи малко бяла плесен, а първото няма и съхнат при едни и същи условия. Рецептата ти е добра, но явно трябва още малко да се завиши солта :lol: . Абе като казах ще се вези и :drinkers:
Stefan_62 - майстор
Mega написа:
Слагай в хладилника докато преминат мъглите :lol: или ги подкарвай по-рано с хубаво винце :drinkers:
a_anastassov - специалист
Mega написа:
Колега, не се притеснявай. Дай адрес и в удобно за теб време ще дойдем да ги "оправим". :lol:

А сега сериозно:
Stefan_62 написа:
Слагай в хладилника докато преминат мъглите.
Stefan_62 - майстор
Mega написа:
Ако се притесняваш много, че могат да се развалят от теб мезе от нас винцето :drinkers: :lol:
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 25

Тема "Въпрос за суджук, луканка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: