Моето е че бяха мн. скапани и затва ги изхвърлихме. Предал съм на отпадъци поне 5 бр. С лампи ел 84 , ел 34 , 6п3ц за краини . Немаха никакъв кадифен звук
Динамика , зависеща от изх. мощност и изкривявания от 0,01 та до 5 % според екземплярът. Тия в клас А , при над 50вт са техн. недоразумение , изхвърлиха ги не помня кога , останаха заради цената си до 5вт . И кои измисли че кат маанеш ООВ по напрежение падат изкривяванията
Озирис, моля те вземи отношение. Възмутително! Кви са тия краини стъпала с гу50 , ма тва са танкови лампи с 1кв захранване, ш ви избии тока еи! В клас А ш дадат предсмъртно 30вт , за какво лъжат дечицата .
От мобилни телефони до цифрови камери
35 мнения в "Лампови усилватели- даите мнение"
Попаднал си на екземпляри с лоши изходни трафове.С тези лампи съм чувал много добър звук, но нещата зависят от изходните трафове и всички кондензатори, през които минава сигналът.Според мен извъллянето на тези усилватели е грешка една ЕЛ34 е 35лв!
Без ООВ не се намаляват изкривяванията, напротив увеличават се, но се избягват тези изкривявания, които ООВ създава отнасяйки се еднакво към всички честоти, имащи различна нужда от нея.Така, че тя е нож с две остриета.
Без ООВ не се намаляват изкривяванията, напротив увеличават се, но се избягват тези изкривявания, които ООВ създава отнасяйки се еднакво към всички честоти, имащи различна нужда от нея.Така, че тя е нож с две остриета.
emil_v r
- майстор
PCL82 написа:Попаднал си на екземпляри с лоши изходни трафове.С тези лампи съм чувал много добър звук, но нещата зависят от изходните трафове и всички кондензатори, през които минава сигналът.Според мен извъллянето на тези усилватели е грешка една ЕЛ34 е 35лв!Екземпляри кат Регент , вермона с гигантски трафове , добре че немаше стерео почти тогава , че щеха да са 50кг . ООВ някога не се отнасяше еднакво ,щот беше честотно компенсирана . тия ламповите при 15кхц ,помня че кривеха за страх , добре че немаше и източници на звук ,над 12-15кхц
Duke_BG
- специалист
Osiris написа:Верно емо лампите са отживелица в противен случай нямаше да се пускат на пазара полеви транзистори специализирани за аудиоЗа STK-тата може да поспорим - та те са си класически транзисторен усилвател с тази разлика че кристалите на транзисторите са сложени на една плочка - затова си се наричат и "хибридни" интегрални схеми
STK-та и TDA-та също вече са си изчерпали капацитета освен иската производствена цеена друго хубаво няма и в тия системи
но и при тях си има големи разлики в параметрите : коефициент на нелинейни изкривявания от 0.4 % до 0.008 % (различават се само по индекса накрая ( II, V, X, ... )
а за цената спор нема : 2х120 W на цена от 20 до 50 лв (в зависимост от производителя и индекса на THD) само za интеграла , но той няма много скъпи допълнителни елементи.
Duke_BG
- специалист
Osiris написа:Все едно да спорим при PC-тата 386 или 486 за мен и двете стават за пишещи машиниправ си донякъде![]()
верно е че в STK все още използват старите транзистори и че новите са доста по качествени, но аз говоря от гледна точка на потребител на домашна HI-FI техника от средния клас. THD от 0.008 % мисля че си е много добре за домашно ползване. И въпреки това във всичката жмел която се продава по магазините като домашна HI-Fi система мисля че не се ползват. Виждал съм някои модели на SONY от рубриката "Стари но златни" направени със STK ( но не помя с какъв индекс ), които свирят доста прилично.
За качествата на транзисторните крайни стъпала няма какво да спорим
emil_v r
- майстор
Даите и двамата моля ви , препоръки за интеграли изпитани от вас . Без елемент на конкуренция , ще бъде много полезно за някои които тепърва шси прави усилвател . Аз съм изостанал последните 10 год. но държа да оплюя тда 1516 bq . Правих си за компютара РА с него и тия се подиграват с мен . направих го с тда2020 ,та криво лево свири прилично .
Похвалиха ми тда7294 , гледам го с полеви ,юзер ,или усер
по Врачански , не може да си подбере краините тр. така . Тия ,клас Д верно ли са добри както пише? Ако имате време разбирасе кажете по 1--2 вариянти само и с цени под 50лв ,на интеграл .Благоданости предварително 
Тема "Лампови усилватели- даите мнение" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература