Здравейте, в рамките на няколко месеца ще стартирам един мой проект да си направя усилвател. Имам един трансформатор с доста вторични намотки като две от тях са с средна точна. В случая имам 2x33-34V някъде. Изправено и филтрирано би станало около 2x44-45V. Мощността на магнитопровода е 60W и искам 2x25W(макс). Проблема ми е, че тъй като не мога да очаквам голяма мощност залагам на супер качествен и чист звук. Насочих се към схеми на HI-FI усилватели, но всичките които намерих са направени за 2x25V напрежение. Не мога да намеря схема на около 45V?
Цялата работа би трябвало да се събере в кутия от компютърно захранване. Насочих се към схеми с чипове от серията TDA като по-малко място заемащи, тъй като трансформатора и филтриращите кондензатори ще заемат около половината място в кутията.
Каква схема ще ми препоръчате да имам на предвид като го почна след няколко месеца?
Цялата работа би трябвало да се събере в кутия от компютърно захранване. Насочих се към схеми с чипове от серията TDA като по-малко място заемащи, тъй като трансформатора и филтриращите кондензатори ще заемат около половината място в кутията.
Каква схема ще ми препоръчате да имам на предвид като го почна след няколко месеца?