idunno написа:Фло правилно е изброил законите касаещи поведението на газовете.Принципът на Паскал, касае отношението сила/площ и използването на това отношение за случая - газ затворен в съд( обикновено цилиндър).С други думи, ако си говорехме за хидралични машини, бутала и цилиндри,щеше да споменем Паскал, но понеже е въздух, а той е смес, повече отива да споменем Далтон.![]()
Аз не можах да разбера каква е идеята. След толкова много ясновидци споменати - да ги повикаме да ни изчислят къщата ли? Форума за пореден път и аз да спомена е "Направи си сам", аз бих казал "Контролирай сам", защото в една къща са намесени прекалено много видове специалисти, а аз не съм всезнайко и не разбирам от всичко. Затова съм в този форим да чуя и да се опитам да разбера и чужди мнения. Но мненията все едни заядливи, не че и аз не участвах в тона за песен, но отдавна се ограничих. А и някои "специалисти" казват нещо полезно само ,ако ги изкараш от нерви иначе са рекламо консуматори.
Последна промяна от valio2007 на съб дек 01, 2012 9:05 am, променено общо 1 път.