Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.

Junak 

- майстор			

69 мнения в "Кога тока е по голям"

valentino76bs 

- майстор			

А на втория ми въпрос отговор?

todortv 

- майстор			

valentino76bs написа:......ще ви дера всички...Вторият въпрос не е формулиран точно и може да подведе...за 220V ли става въпрос, за 380 ли, участва ли нулата....,ни мъ интересува кой млад кой стар...
Относно първия според мен табелата е от вграден инвертор в мотора и също е подвеждащ.

valentino76bs 

- майстор			

Вторият въпрос не е формулиран точно и може да подведе...за 220V ли става въпрос, за 380 ли, участва ли нулата....
Относно първия според мен табелата е от вграден инвертор в мотора и също е подвеждащ. [/quote]
[/quote]
Не няма вграден ивертор,беше от това viewtopic.php?f=11&t=35982 но за съжаление другаря го продаде и не можахме да реализираме проекта. За другото уточнявам значи ако имаме реотани с еднаква мошност свързани в триъгълник с подадено 3 фазно напрежение 220 волта,и съответно свързани в звезда с трифазно 380 волта без нула.Кога тока е по голям/линейния/ или е един и същ.

Относно първия според мен табелата е от вграден инвертор в мотора и също е подвеждащ.
 [/quote]
[/quote]Не няма вграден ивертор,беше от това viewtopic.php?f=11&t=35982 но за съжаление другаря го продаде и не можахме да реализираме проекта. За другото уточнявам значи ако имаме реотани с еднаква мошност свързани в триъгълник с подадено 3 фазно напрежение 220 волта,и съответно свързани в звезда с трифазно 380 волта без нула.Кога тока е по голям/линейния/ или е един и същ.

stoy@n 

- специалист			

...значи ако имаме реотани с еднаква мошност свързани в триъгълник с подадено 3 фазно напрежение 220 волта,и съответно свързани в звезда с трифазно 380 волта без нула.Кога тока е по голям/линейния/ или е един и същ.При триъгълник 220V...
Ще са приблизително равни при звезда 220V и триъгълник 380V.
....и съответно свързани в звезда с трифазно 380 волта без нула...Що?Ако се свърже нулата к'во ще стане?

valentino76bs 

- майстор			

чакай само да ги сметна.
 чакай само да ги сметна.  Колега за първото си прав ,но за второто мисля че бъркаш.
  Колега за първото си прав ,но за второто мисля че бъркаш.

filmatoplo 

- майстор			

Леле че чудо   -на пръв поглед лесно -пък няма лесен отговор .Подобен въпрос бях питал преди за едно свързване и почти не получих помощ
 -на пръв поглед лесно -пък няма лесен отговор .Подобен въпрос бях питал преди за едно свързване и почти не получих помощ   .Странни птици са еладжиите
 .Странни птици са еладжиите   .
 .

-на пръв поглед лесно -пък няма лесен отговор .Подобен въпрос бях питал преди за едно свързване и почти не получих помощ
 -на пръв поглед лесно -пък няма лесен отговор .Подобен въпрос бях питал преди за едно свързване и почти не получих помощ   .Странни птици са еладжиите
 .Странни птици са еладжиите   .
 .

alsted 

- майстор			

Щот се напъват да изпъкнат хващайки се за нещо сдъвкано, прието за презумпция  

Когато нараства едно съпротивление, без значение дали е активно или реактивно - тока просто пада (и обратното). Естествено при запазване на всички други параметри.
Помислете: изписаната номинална мощност на двигателя върху табелката е една и съща за различните напрежения, при които той би могъл да работи. Променя се само големината на тока. Няма и как да е друго яче - всичко друго е константа - индуктивност, хлъзгане, обороти ... За да се запази произведението, след като един множител намалява - друг трябва да се увеличи.
При двигател по табела работещ Δ/Y 220/380V в класическия вариант (у нас - 380V)тока протича последователно през две намотки свързани в звездния център. Ако ни се наложи да го включим в трифазна 220V (междуфазно) мрежа, трябва да разместим пластините в клемната кутия така, че намотките му да се свържат в триъгълник. Кой както иска да го извърта, но това си е по-малко съпротивление. Ако така му се подадат 380V няма как да не изгори - тока ще е значително по-голям! Ако му се подаде обаче 220V тока протичащ всяка намотка ще е по-голям (поради напрактика по-ниското съпротивление), но произведението му х220 ще е = на по-малкия ток при звезда х380

Когато нараства едно съпротивление, без значение дали е активно или реактивно - тока просто пада (и обратното). Естествено при запазване на всички други параметри.
Помислете: изписаната номинална мощност на двигателя върху табелката е една и съща за различните напрежения, при които той би могъл да работи. Променя се само големината на тока. Няма и как да е друго яче - всичко друго е константа - индуктивност, хлъзгане, обороти ... За да се запази произведението, след като един множител намалява - друг трябва да се увеличи.
При двигател по табела работещ Δ/Y 220/380V в класическия вариант (у нас - 380V)тока протича последователно през две намотки свързани в звездния център. Ако ни се наложи да го включим в трифазна 220V (междуфазно) мрежа, трябва да разместим пластините в клемната кутия така, че намотките му да се свържат в триъгълник. Кой както иска да го извърта, но това си е по-малко съпротивление. Ако така му се подадат 380V няма как да не изгори - тока ще е значително по-голям! Ако му се подаде обаче 220V тока протичащ всяка намотка ще е по-голям (поради напрактика по-ниското съпротивление), но произведението му х220 ще е = на по-малкия ток при звезда х380
Тема "Кога тока е по голям" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература