• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Junak - майстор
За мен това е невъзможно.
todortv - майстор
Срам не срам, но такова чудо не знам да има. Но пък човек се учи....
valentino76bs - майстор
А на втория ми въпрос отговор?
todortv - майстор
valentino76bs написа:
......ще ви дера всички...:),ни мъ интересува кой млад кой стар...
Вторият въпрос не е формулиран точно и може да подведе...за 220V ли става въпрос, за 380 ли, участва ли нулата....
Относно първия според мен табелата е от вграден инвертор в мотора и също е подвеждащ. :-D
valentino76bs - майстор
Вторият въпрос не е формулиран точно и може да подведе...за 220V ли става въпрос, за 380 ли, участва ли нулата....
Относно първия според мен табелата е от вграден инвертор в мотора и също е подвеждащ. :-D[/quote]

Не няма вграден ивертор,беше от това viewtopic.php?f=11&t=35982 но за съжаление другаря го продаде и не можахме да реализираме проекта. За другото уточнявам значи ако имаме реотани с еднаква мошност свързани в триъгълник с подадено 3 фазно напрежение 220 волта,и съответно свързани в звезда с трифазно 380 волта без нула.Кога тока е по голям/линейния/ или е един и същ.
stoy@n - специалист
...значи ако имаме реотани с еднаква мошност свързани в триъгълник с подадено 3 фазно напрежение 220 волта,и съответно свързани в звезда с трифазно 380 волта без нула.Кога тока е по голям/линейния/ или е един и същ.
При триъгълник 220V...
Ще са приблизително равни при звезда 220V и триъгълник 380V.
....и съответно свързани в звезда с трифазно 380 волта без нула...
Що?Ако се свърже нулата к'во ще стане? :?
valentino76bs - майстор
:? чакай само да ги сметна. :) Колега за първото си прав ,но за второто мисля че бъркаш.
filmatoplo - майстор
Леле че чудо :? -на пръв поглед лесно -пък няма лесен отговор .Подобен въпрос бях питал преди за едно свързване и почти не получих помощ :? .Странни птици са еладжиите :wink: .
alsted - майстор
Щот се напъват да изпъкнат хващайки се за нещо сдъвкано, прието за презумпция :-D
Когато нараства едно съпротивление, без значение дали е активно или реактивно - тока просто пада (и обратното). Естествено при запазване на всички други параметри.
Помислете: изписаната номинална мощност на двигателя върху табелката е една и съща за различните напрежения, при които той би могъл да работи. Променя се само големината на тока. Няма и как да е друго яче - всичко друго е константа - индуктивност, хлъзгане, обороти ... За да се запази произведението, след като един множител намалява - друг трябва да се увеличи.
При двигател по табела работещ Δ/Y 220/380V в класическия вариант (у нас - 380V)тока протича последователно през две намотки свързани в звездния център. Ако ни се наложи да го включим в трифазна 220V (междуфазно) мрежа, трябва да разместим пластините в клемната кутия така, че намотките му да се свържат в триъгълник. Кой както иска да го извърта, но това си е по-малко съпротивление. Ако така му се подадат 380V няма как да не изгори - тока ще е значително по-голям! Ако му се подаде обаче 220V тока протичащ всяка намотка ще е по-голям (поради напрактика по-ниското съпротивление), но произведението му х220 ще е = на по-малкия ток при звезда х380
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Кога тока е по голям" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: