• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 51
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jekasus - майстор
За ф160 не знам, не работя с този размер. Но ако няма, това също е вариант
А за зарязване на правоъгълен отвор - правил съм го и не се притеснявам какво ще стане после след години, там вода не тече. Просто поясних варианта с компенсатор.
И огледай пак сайта с плоски въздуховоди, май цените им са добре http://ventilatori.bg/bg/product-view/43.html
chapara - майстор
jekasus написа:
За ф160 не знам, не работя с този размер. Но ако няма, това също е вариант
А за зарязване на правоъгълен отвор - правил съм го и не се притеснявам какво ще стане после след години, там вода не тече. Просто поясних варианта с компенсатор.
И огледай пак сайта с плоски въздуховоди, май цените им са добре http://ventilatori.bg/bg/product-view/43.html
Кой ти каза, че вода не тече кондензна? Тече та даже и ручи. Отводнявал съм на 1 етаж, със воден затвор към канализацията изпълнен с лепено ПВЦ. Отдушниците започваха от там, през вентилатора течеше вода, кеф да те утрепа тока :mrgreen: Системата работи вече 8 ма година.И задължително връзките се лепят, понеже индианеца ги поставя в обратна посока , както на снимката,а защо, защото въздохупотока бил на горе, но конденза върви надолу. Спорил съм много с разни инвеститори, но това било по БДС, изключителни простотии. :lol:
jekasus - майстор
Чак такива истории с вода не съм имал, освен един случай, като объркали тръбата за отводняване на улуци :lol:
То и сифонен тип трябва да правят вентилация за да не мирише на манджи или друго.
Мъртъв прилеп съм вадил от вентилация :-D
Оправяме техните грешки, но срещу пари.
chapara - майстор
jekasus написа:
Чак такива истории с вода не съм имал, освен един случай, като объркали тръбата за отводняване на улуци :lol:
То и сифонен тип трябва да правят вентилация за да не мирише на манджи или друго.
Мъртъв прилеп съм вадил от вентилация :-D
Оправяме техните грешки, но срещу пари.
Хахаха, наскоро вадих една птица от вентилацията на една баня която правих. Половин ден се чудех от къде чувам писукане. Вероятно беше седяла от петък до понеделник във въздуховода, но се свести живитинката и си олетя след около 3 часа.

Въздуховода-две очички ме гледат :shock:

Изображение

Операция по изваждането :roll:

Изображение

Уплашеното пиле, се припича на слънце и се чуди за втория си живот :)

Изображение

Изображение

Свестено след глътка водица и малко трохи :wink:

Изображение

, накрая си отлетя.

Малко спам , ама така и така се чакат плочките , да ъпнеме темата :wink:
ivanvasilev1970 - специалист
Браво Chapara,
Преди всичко трябва да сме Хора с добра "помпа" в гърдите.
:2thumbs:
Да ви покажа полузавършената ВИК:
Прикачен файл:
vik13.JPG
vik13.JPG (64.55 KиБ) Видяна 2475 пъти
Ограденото в червено-разстоянието между извода за топла и студена вода е 5 см...добре ли е така. Четох някъде, че по стандарт било 8 см. Проблем ли ще има, ако е по-малко?

Поразгледах ситуацията за въздуховода.
Определено ще режа правоъгълен отвор във въздуховода. Другия вариант май ще е по голяма играчка:
Прикачен файл:
v.JPG
Да ви попитам-хоризонталната част на въздуховода, която ще бъде залепена на тавана-трябва ли да има някакъв наклон?
Друг въпрос:
къде точно да позиционирам вентилатора?
Ето една скица на помещението:
Прикачен файл:
vmyasto.JPG
vmyasto.JPG (37.95 KиБ) Видяна 2475 пъти
Изхождайки от позицията на вратата, откъдето ще влиза свежия въздух, си мисля, че вентилатора трябва да го поставя в отсрещния ъгъл (позиция 1)
Други варианти са 2,3,4.
Къде според вас ще трябва да бодна вентилатора на тавана, така че вентилацияата да е е най-ефективна?
jekasus - майстор
Наклона по възможност към вертикалния щранг, все пак е принудителна вентилация.
Вариант 1 + декоративна решетка в долния край на вратата.
Мивката ще е шкаф-мивка или с полуботуш, че близко се виждат изводи?
jekasus написа:
Наклона по възможност към вертикалния щранг, все пак е принудителна вентилация.
За по сигурно-наклона по-долу е преувеличен, но го нарисувах , за да съм сигурен за посоката.
Такъв ли е?
Прикачен файл:
naklon.JPG
naklon.JPG (21 KиБ) Видяна 2470 пъти
jekasus написа:
Мивката ще е шкаф-мивка или с полуботуш, че близко се виждат изводи?
Мивката ще е със шкаф?
Какъв е проблема на близките изводи? В кой вариант ще е проблем?

Бихте ли ме посъветвали с какво лепя въздуховодите за тавана. Ако може линк с продукта.
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 51

Тема "Ремонтът на банята в действие..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: