topalski65 написа:Здравейте.Виждам,че темата е стара,но на кой когато му дойде времето.По въпроса за пушилните за месо,търсих и намерих това - http://start-good.ru/page/samodelnaja-k ... .Изпробвах го, работи.Единственното което трябва да усъвършенствам е времето и температурата.Имам я абсолютно същата, но моята си има и оригинална скаричка. Ще трябва и аз да я изпробвам,само кажи колко и какви съртотини използваш за едно зареждане и на каква степен на котлона я загряваш. А в чинията слагаш ли вода?
Съвети за начинаещи готвачи.
stiv1961
- майстор
414 мнения в "Опушване на месо и риба."
Stefan_62
- майстор
- Мнения: 1868
topalski65
- помощник
- Мнения: 14
Вода не слагам в чинията.Опитах,но месото (свинско) стана като задушено.На дъното слагам орехови стърготини.Четох.по руските сайтове че става с черупки от орехи,бадеми,лешници.Тия дни ще опитам с бадемови черупки,че си изпросих от една фабрика.Котлона в началото,го пускам на максимално докато тръгне пушека и после го намалявам на 2 или 1.Но това зависи от месото.За време не мога да ти кажа точно.Успех!
topalski65
- помощник
- Мнения: 14
http://www.thebarbecuestore.es/epages/6 ... 0269225896 А това го намерих наскоро.Писах на продавача и той ми обясни,че за 2 кг.месо са необходими около 2,5 - 3 часа.Лично на мен ми харесва,понеже има вграден термометър и с капачето отгоре можеш да регулираш температурата.Голям плюс също е това,че се разглобено можеш да го ползваш като обикновенно барбекю.За дългите рибарски нощи е идеално.Хем чакаш да клъвне,хем вършиш нещо полезно.Поздрави на всички майстори!
Mega
- специалист
- Мнения: 918
Тези дни се моткам в Метро и гледам цяла сьомга към 3 кила (11 и нещо килото). Взех една. От главата и опашката направих супа, филето разделих на две. Едната част отиде във фурната за вечеря. Интересното е какво направих с другата. Изчистих я от кости, зарових я в морска сол с много копър. След 36 часа я извадих, измих я и оставих така на една дъска за рязане. Стана разкошна, точно като пушените в магазина. За две вечери нарязана на тънко, изпи едно шише водка от литър. Ако някой му се пробва мисля, че ще му хареса. ;)
topalski65
- помощник
- Мнения: 14
Някой може ли да ми обясни как се докарва златисто кафеникавият цвят при опушването.Намазва ли се с нещо месото? Благодаря.
- Мнения: 8
topalski65 написа:Някой може ли да ми обясни как се докарва златисто кафеникавият цвят при опушването.Намазва ли се с нещо месото? Благодаря.Когато приготвяш рибата или месото за пушене,в морската сол добавяш и кафява захар.Аз на кило сол слагам около 250 гр. захар.Ако добавиш и 50 мл. коняче.....става приказка.
Тема "Опушване на месо и риба." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!