• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 42
Съвети за начинаещи готвачи.
stiv1961 - майстор
Ха- ха, и ти си в джаза :-D Какви стърготини използваш?
Stefan_62 - майстор
topalski65 написа:
Здравейте.Виждам,че темата е стара,но на кой когато му дойде времето.По въпроса за пушилните за месо,търсих и намерих това - http://start-good.ru/page/samodelnaja-k ... .Изпробвах го, работи.Единственното което трябва да усъвършенствам е времето и температурата.
Имам я абсолютно същата, но моята си има и оригинална скаричка. Ще трябва и аз да я изпробвам,само кажи колко и какви съртотини използваш за едно зареждане и на каква степен на котлона я загряваш. А в чинията слагаш ли вода?
topalski65 - помощник
Вода не слагам в чинията.Опитах,но месото (свинско) стана като задушено.На дъното слагам орехови стърготини.Четох.по руските сайтове че става с черупки от орехи,бадеми,лешници.Тия дни ще опитам с бадемови черупки,че си изпросих от една фабрика.Котлона в началото,го пускам на максимално докато тръгне пушека и после го намалявам на 2 или 1.Но това зависи от месото.За време не мога да ти кажа точно.Успех!
topalski65 - помощник
http://www.thebarbecuestore.es/epages/6 ... 0269225896 А това го намерих наскоро.Писах на продавача и той ми обясни,че за 2 кг.месо са необходими около 2,5 - 3 часа.Лично на мен ми харесва,понеже има вграден термометър и с капачето отгоре можеш да регулираш температурата.Голям плюс също е това,че се разглобено можеш да го ползваш като обикновенно барбекю.За дългите рибарски нощи е идеално.Хем чакаш да клъвне,хем вършиш нещо полезно.Поздрави на всички майстори!
Mega - специалист
Тези дни се моткам в Метро и гледам цяла сьомга към 3 кила (11 и нещо килото). Взех една. От главата и опашката направих супа, филето разделих на две. Едната част отиде във фурната за вечеря. Интересното е какво направих с другата. Изчистих я от кости, зарових я в морска сол с много копър. След 36 часа я извадих, измих я и оставих така на една дъска за рязане. Стана разкошна, точно като пушените в магазина. За две вечери нарязана на тънко, изпи едно шише водка от литър. Ако някой му се пробва мисля, че ще му хареса. ;)
bulhomes2 - майстор
Eeeeeee. В петък вечер бях по София. Ако беше казал по-рано щях да я пробвам :lol: :partyman:
Mega - специалист
Ами тогава още не беше станала и не знаех какво ще се получи. Един руснак ме отвори, но не бях тествал. Пък съм още жив и с нормална перисталтика. ;) хаха
topalski65 - помощник
Някой може ли да ми обясни как се докарва златисто кафеникавият цвят при опушването.Намазва ли се с нещо месото? Благодаря.
ivko - напреднал
Този цвят се получава при продължителното топло опушване.
topalski65 написа:
Някой може ли да ми обясни как се докарва златисто кафеникавият цвят при опушването.Намазва ли се с нещо месото? Благодаря.
Когато приготвяш рибата или месото за пушене,в морската сол добавяш и кафява захар.Аз на кило сол слагам около 250 гр. захар.Ако добавиш и 50 мл. коняче.....става приказка.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 42

Тема "Опушване на месо и риба." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: