bulhomes2 написа:Перфораторите на Райдер са доста сполучливи. Само хубави неща чувам за тях, а и аз има такъв от 5-6 години - няма грешка. Но другите неща са си гола вода и са на едно с Ейнхел, Бюджет и т.н. Колкото неща имам от тях - след всяка по-сериозна работа са в сервиз. Първата ми дрелка беше Ейнхел. Да не дам 120лв за зелен Бош дадох 100лв за Ейнхел и след година пак дадох 120 за Бош... Та от тогава Ейнхел ги подминавам като символ на най-големия боклук.Тоя филм и аз съм го играл - взех си зеге Айнхел, щото струваше 60 лева и в старата фирма бяхме доволни от 2 такива. И за да не дам 100-120 за зелен Бош. Изкара 50 м2 ламинат и разби алуминиевия държач на ножа. Смених го с нов (6 лева) от сервиза, изкара още малко и започна кръговия огън ... В резултат пак дадох 120+ за зелено Бошче, ама нали трябва да мина през "евтиното" първо ... Това ми беше първия, но не и последен инструмент закупен по схемата сега евтино-после скъпо. И всеки път са били излишно дадени първите пари
И аз ако трябва да избирам повече от тази марка няма да си взема. Първите неща които взех от тази марка бяха електрожен и голям флекс от метро през 2002г. През 2004г си бях взел и едно тяхно зеге за 35лв от Била.
Каква е равносметката: флексът и електроженът рядко ми трябват. На флекса първо му изгоря статора от леко по-интензивна работа. За 50лв го смениха, защото се скапа малко след дву-годишната гаранция. Половин година по-късно се изрониха зъбчатките му, но вече нямало резервни. Моделът бил стар.
Електроженът още работи, но е слаб, с къси кабели и бързо загрява. Даван в ръцете на опитни заварчици-все са ми казвали, че не се заварява леко с него.
Зегето си изкара парите. Наряза много материал. Но му се счупи алуминиевият държач на ножа. Изработих му самоделен нов от главата на болт М10 (17мм). С ножовка и пилички оформих жлеб за ножчето, пробих отвори, направих фрезенк за главите на шестогранните болтове и изпилих излишните ръбове. После се износиха водещите втулки, и почна да реже много неточно. Ставаше само за груби работи. Накрая се счупи държача на опорната ролка.
Обслужването в сервизите е отвратително, а те са на майната си и често се местят. Материалите са с програмирано изхабяване.
Маркетинговата им стратегия разчита на: произведено в Германия, ниска цена за уж добре изглеждащ инструмент, внушават здравина, като правят някои части метални и много изпипани с класически дизайн на здрави машини от едно време, а други скрити части са с програмирано изхабяване.