• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 12
Всички въпроси за вилата.
hidrazin - майстор
Другите химични елементи сигурни си ги има и във самия озрял гроздак..
[-X [-X [-X
Нормално е да те цепи - купешките ракии (не всички разбира се) се правят от по-ниско качествените сортове спирт.
Бутилката и боята я правят привлекателна а добавените аромати маскират лошия дъх и вкус. Това се отнася и за
други видове питиета. Например джина точно така е бил измислен - слагали са плодчета от хвойна в най-лошия спирт
за да може да се пие. Дълги години в Англия е бил питието на бедните. Нали не мислиш че евтините питиета се правят
от истински плодове? За водката се отделят най-добрите сортове спирт, защото там няма как да прикриеш лошия вкус.
И наистина доста от домашните ракии са по-добри от евтините купешки (навярно и не само от евтините). :-D
На Никулден се праснахме почти цяла литровка от тази:
http://www.svezheenadom.ru/images/produ ... 3270-0.jpg
На другия ден - свежи като моркови. :cool: Та не можеш е убеди къде какво има.
:partyman:
jekasus - майстор
Кедровка е трепач от класа, Смирнофф и Финландия е в отпуска :-D
И шишето после става за съхраняване на домашната.....Абе , еко-работа отвсякъде.
hidrazin - майстор
:-D Коркова тапа и няма дозатор. После наистина става за домашна. Руснакът винаги си е бил добър в правенето на водка. :prayer:
За другите маркови водки, които спомена а и някои други пак маркови вече подозирам че не им е чиста работата. Явно когато ги
правят за България използват друг спирт и други заводи - като за втора ръка хора. Също като праха за пране - примерно ариела
дето се продава у нас няма нищо общо с този, дето се продава в Гърция например. Единия пере, другия почти не. Познайте кой
е по-добър. :lol: И това го казвам от опит. Дори турския е по-добър от нашия. Спрях да си купувам от тук - като ходя до Гърция
си взимам от там, зехтин също от там. Ама това за зехтина е друга бира. Пък и с тези ракии, водки и прахове започнахме да
оспамваме темата на човека.
:partyman:
SEV - специалист
Баси зиданото огнище,цяла страница подробни разяснения :axe:
stiv1961 - майстор
Ами почвай, какво чакаш още :)
SEV - специалист
Много студено и с тези мои смени през декември,малко трудно.След нова година най-вероятно ще започна.Процеса ще е бавен,изискаващ доста вдъхновение и себеотдаване(казана и избата ги дели една стена :drinkers: ) и разбира се подплътен със снимков матРиал.

Сега сериозно,всеки който сметне че има нещо полезно,да сподели опит или нещо друго за четящите.

Почти забравих,много поздрави на Пловдивския МИНГЯНИН,който ми напълни пощата с глупости,да е жив и здрав.Чудя се ако се срещнем на живо и лице в лице,дали ще е толкова самоуверен.И това ще се случи,просто чакам командировка на там.Последното модераторите ако сметнат че е неподходящо да го изтрият.
bulhomes2 - майстор
Декларирахте ли си казаните пред НАП, а?
jekasus - майстор
Моя е зазидана тенджера за варене на компоти :-D
bulhomes2 - майстор
Чувал съм го от някоя от бабите или от дядовците ми. Дошъл бирника (служителя на НАП сега) да описва колко вино са направили. Стареца го завел в мазата. Описали кацата и взели да си тръгват. Но едно от децата рекло "Ами другите 2 в другата маза не ги написахте?"..... Та мисълта ми е, че е нормално и някога и сега да се стремим да избягваме данъци и акцизи за стоки, произведени от нас за собствена употреба.
SEV - специалист
bulhomes2 написа:
Декларирахте ли си казаните пред НАП, а?
Даа,всичко е тип топ,нап,мап,бат бойко,обама(умишлено са с малка буква) ,всички съм уведомил.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 12

Тема "Зидано огнище за казан за ракия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: