Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
genko7 - напреднал
от всичките помощници на които съм много благодарен стигнах до извода да си купя по добро охлаждане защото сегашното си вдига шум на тези обороти и се надявам това което постнах тука дето го дават за този процесор да свърши работа защото повече пари от тази цена не ми се дават за ........... :partyman:
maroka - специалист
Вземи си посоченият модел охлаждане, но не очаквай да е кой знае колко по-тихо.

За да намалиш оборотите можеш да охладиш самата вътршност на кутията, защото колкото и да вее кулера на CPU-то, при висока температура вътре в кутията няма кой знае какво КПД, тоест ще ти работи постоянно на по-високи обороти.

За да намалиш общата температура, можеш да монтираш супер скъп вентилатор, от порядъка на 5-8 лв. на входа на кутията.

При смяната на охлаждането сложи достатъчно термопаста, но не прекалявай с нея (тънко и плътно по цялата площ).

Пиши след смяната какво се е получило като резултат.

Успех!
Johny - майстор
Добре е като давате акъл, да знаете за какво става въпрос по същество, а не от обща култура.
Ако ще да го изнесе навън на студа, пак няма да се намалят оборотите, ако не е заложено в БИОС-а.
Това е първо и второ - новите вентилатори са с нанесена термопаста от завода и нямаш никаква грижа.
И мисля, че е време да се спре да се пише кой каквото му хрумне в главата..... :oops:
Алоуууу... колегата, като искаш такъв вентилатор, погледни дали дъното позволява такова закрепване, виж какви са габаритите на новия и дали ще можеш да затвориш капака, ако го монтираш. Да не искаш после да ми го подариш, защото ще ти откажа, тъй като ми е голям.
maroka - специалист
Спокойно де Колега, не се пали толкова :)

Извини нас Лаиците, които поради кадърността и компетенциите на Експертите в бранша си правим кутиите сами :D При това успешно... да не забравя в срок :)

В Маунтийн Сити може да спазвате срока, в Сити Капитал обаче не е така...та затова сами се оправяме с обща култура, така нейде към 15-ина години :)

И понеже ме призова лично да чета по-внимателно: та вземи да прочетеш, че Колегата позлва драйвери от ОС, че инак не може, нямало дискове....... та пак ли ще споменаваш за БИОС...или ще вземеш да помислиш преди да пишеш :)

Хайде със здраве :)

Тема "смяна на процесор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: