• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
kuuuuuul - майстор
Днес 27.12.2012 времето през деня се затопли до 8гр и разхода падна на 1кв/ч.Прави ми впечатление,че ТП сама си е направила промяна на минималната тем. на водата като цикъла е 8/20мин,а по късно става 6/11мин :?

Прикачен файл

27.12.2012 1den do +8gr.JPG
Чаро - Акълия
kuuuuuul написа:
.Прави ми впечатление,че ТП сама си е направила промяна на минималната тем. на водата като
Как така? За да го прави трябва да има управление по външна температура - прегледай настройките.
При прекъсване на захранването рестартира ли на последно зададени настройки?
kuuuuuul - майстор
Още не ми е много ясна цялата логока на управлението,тъй като има датчик за външна тем. може да се влияе и от нея :? Днес 28.12 средния разход при цял ден гъста мъгла ср.+3гр е 1,4кв/ч

п.с.средния разход за последните 48ч е 41кв/дневна+21кв/нощна=62кв=11,15лв=5,57лв на ден=23ст/час

Прикачен файл

28.12.2012 20-00 1den magla +3gr.JPG
2v6 - майстор
kuuuuuul написа:
Още не ми е много ясна цялата логока на управлението,тъй като има датчик за външна тем. може да се влияе и от нея :? Днес 28.12 средния разход при цял ден гъста мъгла ср.+3гр е 1,4кв/ч
Разгледах описанието в eBay.
Не можах да видя нещо да показва, че това е термопомпа за отопление.
Според мен е проектирана за термопомпен бойлер.
Също така на схемата с буфера топлата вода се взима отдолу - няма как да се случи такова нещо на практика:
Прикачен файл:
diagram.jpg
diagram.jpg (72.83 KиБ) Видяна 3217 пъти
Твоята инсталация с подовото е доста инертна и допълнителен буфер не се вижда да е нужен.

В какви граници може да се настройва зададената температура за външния датчик (този който си го сложил на връщащата вода)?
kuuuuuul - майстор
Най-вероятно тази схема е за охлаждане :? Датчика може да се регулира от 20-60гр което значи че може да се сложи и в стаята,но кабела е къс и не знам да ли мога да го удължа,днес ще взема да се пробвам.Да ли ще има значение дебелината на кабела?
2v6 - майстор
kuuuuuul написа:
Най-вероятно тази схема е за охлаждане :? Датчика може да се регулира от 20-60гр което значи че може да се сложи и в стаята,но кабела е къс и не знам да ли мога да го удължа,днес ще взема да се пробвам.Да ли ще има значение дебелината на кабела?
Не, не е за охлаждане. Какво битово охлаждане може да стане от вода 60 градуса :?:
Отдолу е написано "heisswasserzulauf", преводача казва "Топла вода на входа" и е с червено.
Отгоре е синьо "heisswasserrucklauf" - "топла вода вървят гладко" :?

Датчика най-вероятно е 10 к. Може спокойно да го удължиш с какъвто и да е кабел (примерно 2х0.5).
Хубаво е да го залепиш за s3 за да се записва точно какво става. И да не забравиш да смениш заданието :wink:

Като гледам графиките ти в момента стартира при 30.5 и спира при 32 градуса. Винаги имаш пауза по 10 минути - задава ли се като параметър? На моята засега почивката е 33 минути :idea:
Според мен хистерезиса е достатъчно малък за да може да се управлява по температурата от стаята :idea:
kuuuuuul - майстор
В момента я грее слънцето и тем. е 6,5гр и промени долната граница.Сега работи 8/24мин :supz: Мога да задавам само горната граница.Иначе тази схема още миналата година писах че нещо е сбъркана.

Прикачен файл

30.12.2012  8-24min.JPG

Прикачен файл

30.12.2012 slance 8-24min.JPG
30.12.2012 slance 8-24min.JPG (114.48 KиБ) Видяна 3190 пъти
2v6 - майстор
kuuuuuul написа:
В момента я грее слънцето и тем. е 6,5гр и промени долната граница.Сега работи 8/24мин :supz: Мога да задавам само горната граница.Иначе тази схема още миналата година писах че нещо е сбъркана.
Така не е ли по-добре:
Прикачен файл:
25242_2012_12_30_1147.JPG
25242_2012_12_30_1147.JPG (42.38 KиБ) Видяна 3172 пъти
Докато работеше слънчевото отопление термопомпата си почиваше.
Отказа ли се да пробваш с датчика в стаята?
2v6 - майстор
Забелязва се датчика за външна температура s3 да се влияе доста от работата на термопомпата. Къде е монтиран?
Преди 4:30 по тази графика какво става:
Прикачен файл:
j.2.1.gif
j.2.1.gif (21.46 KиБ) Видяна 3131 пъти
kuuuuuul - майстор
Измина първия отоплителен месец месец,равносметката е 150лв за ТП-та при дневен разход от 5 до 8лв,трябва да се добавят още и бойлер и малко дърва = 200лв/месец при 24 часово отопление,за сега съм доволен.
п.с. графиките започват малко по късно.

Прикачен файл

12.2012 1mesec.JPG
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14

Тема "Термо помпа въздух-вода на Kuuuuul" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: