a_stoev написа:Замръзна при дефрост? Или беша до 30 бара и системата е на 410?Определено нещо е станало по-време или след дефрост. Има записани данни през 1 минута, но без налягането. Фреона е 407.
Сега започнах тестове на управление на размразяването от Ардуиното.
Логиката е по подобие на маркови контролери. Има и функция за "топъл дефрост" - при околна температура над 1 градус размразяването става вместо с компресора, с вентилатора: http://2v6.hobby-site.com/

ако е така значи може и да е замръзнал,на мойта съм задал да размразява до 20гр. на водата и за всеки случай съм с антифриз.Друго което ми прави впечатление е цикъла на работа 25мин. работи и 33мин. почива и подав. вода е в границите 33гр-46гр съответно при мен са 6мин./12мин. и 28-36гр разход 1,5кв/ч (240w за помпите).Правил ли си опити с други температури и какъв ти е разхода средно на час?
 ако е така значи може и да е замръзнал,на мойта съм задал да размразява до 20гр. на водата и за всеки случай съм с антифриз.Друго което ми прави впечатление е цикъла на работа 25мин. работи и 33мин. почива и подав. вода е в границите 33гр-46гр съответно при мен са 6мин./12мин. и 28-36гр разход 1,5кв/ч (240w за помпите).Правил ли си опити с други температури и какъв ти е разхода средно на час? Предполагам да е от рязката промяна на налягането и температурата. Това външно тяло си прави размразяването само с изключване за определено време на 4-пътния вентил, без да спира компресора. На клипа по-назад в темата се чува какви ужасяващи "въздишки" правеше...
  Предполагам да е от рязката промяна на налягането и температурата. Това външно тяло си прави размразяването само с изключване за определено време на 4-пътния вентил, без да спира компресора. На клипа по-назад в темата се чува какви ужасяващи "въздишки" правеше... ). Правих някои преработки по програмата на контролера и изтрих един ред погрешно. Затова в 15:45 вместо температури пращаше нули:
 ). Правих някои преработки по програмата на контролера и изтрих един ред погрешно. Затова в 15:45 вместо температури пращаше нули: а при мен е 1:2
 а при мен е 1:2  при разход 1,4кв/ч.Вентилатора не трябва да го махаме /при мен 2х90=180w/ защото той си е от ТП докато помпите са нужни /при мен 230w=1,17кв/ и при друг вид отопление.
 при разход 1,4кв/ч.Вентилатора не трябва да го махаме /при мен 2х90=180w/ защото той си е от ТП докато помпите са нужни /при мен 230w=1,17кв/ и при друг вид отопление.