• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 121
Съвети за начинаещи готвачи.
Mega - специалист
Суджука го правих в специална фирма. Помещение с машина за меляне, разбъркване и пъленене. Носиш си месото и казваш какво искаш. Суджук, Луканка ... Имат рецептурник. Дават ти и казваш по тяхна рецепта или по твоя. Аз одобрих тяхната без селитрата. Замених 2 гр. захар на килограм с 4 грама захар на килограм и така. За суджук мелят не едра решетка и слагат кимион, сол, захар, черен пипер, червен пипер и още нещо но забравих какво. Червата от тях.
bivolan - напреднал
Бях намерил и аз един такъв "месар" в Кубратово, обаче при него трябваше повечко месо да занеса-примерно поне 25-30 килограма.А пък толкова много няма къде да го суша.И затова го правих сам в по-малко количество.Пък и не знам кога пак ще ми изпадне конско, и не исках да рискувам да го правя наведнъж и да не ми хареса.Оказа се че опасенията са ми били напразни,защото станаха чудесни.Честно казано надмина очакванията ми и съм доволен.Аз тогава разпитах в Офф-роуд форума.

ПП
...между другото аз ги суших на терасата и от 18 парчета хвърлих 4, защото незнайно как птиците ги бяха накълвали.Хем бях опънал един найлон пред тях, за да не се виждат от вън,но гадовете накълваха 4 парчета.Никога преди това не съм виждал нещо да кацне на терасата, но суджуците ги усетиха...
Mega - специалист
Ами ако се прави повечеко, е желателно да се ползва спецлиализирана фирма, защото само хамалогията по бъркането ще те съсипе. При мен имаше доста месо и за това не ги правих в домашни условия.
filmatoplo - майстор
Мега -луканките са Телешко и какво :? .
Mega - специалист
Телешко + един свински бут взех 9 кила и сланинка.
filmatoplo - майстор
=D> със здраве да ги ползвате :tonqe: .
Mega - специалист
filmatoplo написа:
=D> със здраве да ги ползвате :tonqe: .
Благодря, за сефте ми е. Време ми е да се науча. Дано станат добри. ;)
Stefan_62 - майстор
Mega написа:
Благодря, за сефте ми е. Време ми е да се науча. Дано станат добри. ;)
Ще станат, ще станат :lol: Ако искаш можеш да прибереш известно количество във фризера и хем ще имаш пресни за скарата, хем ще можеш да вадиш след време и да залагаш нова партида за сушене, да ти се застъпват и да не изсъхват всички наведнъж. Със здраве да ги хапвате и с хубаво винце :drinkers:, пък и нас да почерпиш :lol: :partyman:
Mega - специалист
За фризера ще има задължително, защото това няма кой да изяде само на мезе. Но ми казаха, че трябва да дръпнат навън няколко дни първо. Само не разбрах колко и сега ги оглеждам да станат малко по-сухи за фризера.
Stefan_62 - майстор
Mega написа:
За фризера ще има задължително, защото това няма кой да изяде само на мезе. Но ми казаха, че трябва да дръпнат навън няколко дни първо. Само не разбрах колко и сега ги оглеждам да станат малко по-сухи за фризера.
Няма нужда да ги чакаш, слагай в найлонови пликове и пълни фризера. Аз навремето когато правех наденици, напълнех ли ги и директно във фризера, когато се размразят все едно, че сега си ги пълнил, но ти си решаваш. :drinkers:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 121

Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: