• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dundurma - специалист
ей с това е най-евтино
https://www.google.bg/search?q=%D1%8E%D ... 40&bih=797
fu4ko - специалист
Знам,че се слага когато се набави квадратурата .Знам че няма да изключи.Ако мислиш,че дете на 4 години е бебе.Наистина това е форум да си чешете езиците и не четете.Казах,че по принцип се слага термо регулатор,а не,че се слага на 200 вата.Снимката съм я свалил.Не знам как е най правилно
1115 написа:
Еми да - що не пробваш?
Вярно може пък напук на всички черногледци, а и на онази жена от дирБГ, която покрила таваните с туй чудо и и станало лошо от сметката за ток, да ни натриеш носа.
Нямам за цел да натривам носа на никого. Напротив, аз като всички останали търся най -оптималния начин за отопление за мен. Затова съм отворен за всички мнения. Каква е историчта на "онази" жена, имате ли линк ?
По-долу привеждам цитат от сайт за климатици, надявам се данните да са верни.
Цитат:
За илюстрация на горния текст ще ви покажем данни от сервизна документация на един известен производител на климатици. В следната таблица са дадени стойностите за отдадената и консумираната мощност на инверторен климатик 12 000 BTU в зависимост от вътрешната и външната температура на въздуха където:

P отд- e отдадената мощност на климатика в помещението в киловати.
P кон- е консумираната електричеста енергия в киловати
WB (Wet bulb)- температура измерена по мокрия термометър.
DB (Dry bulb)- температура измерена по сухия термометър.

Вътрешна температура Външна температура:°C WB
-10 -5 0 2 4 6 10 15
°C DB P отд P кон P отд P кон P отд P кон P отд P кон P отд P кон P отд P кон P отд P кон P отд P кон
16 2.73 0.82 3.22 0.89 3.72 0.97 3.91 1.00 4.10 1.03 4.33 1.05 4.68 1.11 5.17 1.18
18 2.64 0.84 3.12 0.92 3.60 1.01 3.79 1.04 3.97 1.07 4.19 1.09 4.54 1.14 5.01 1.22
20 2.57 0.87 3.02 0.95 3.50 1.04 3.67 1.07 3.85 1.10 4.04 1.12 4.40 1.18 4.86 1.26
22 2.47 0.90 2.91 0.98 3.37 1.07 3.54 1.10 3.71 1.14 3.92 1.16 4.24 1.22 4.68 1.30
24 2.39 0.93 2.81 1.01 3.25 1.10 3.42 1.14 3.58 1.17 3.78 1.19 4.10 1.26 4.52 1.34
Край на цитата.
Вижда се , че потреблението на инвенторен климатик е около 1Квт/ч в средно студените периоди, потреблението на 14квм фолио ще са 1.4Квт/ч, това е с 40% повече, ако и при двата случая отоплителните уреди работят еднакво време. Аз се надявам разликата да е по-малка реално. Но дори и тази съм съгласен да преглътна като се има предвид горепосочените предимства. Но при 2 пъти по-големи разходи бих направил компромис с удобството. Затова казвам-дайте реални факти .
Чаро - Акълия
fu4ko написа:
Наистина това е форум да си чешете езиците и не четете.Казах,че по принцип
По принцип в тоя форум си чешем езиците в определени теми.
В останалите теми, в повечето случаи пишат сериозни и кадърни хора, нито един от които, не защити нано фолиото.
Трябва да вече да ти е станало ясно, че и 6 човека да се регистрирате (10 профила да си направите), освен продукта да се затвърди като пълна глупост друго няма да се случи.

п.п. така няма да се убедим в нищо. Раздайте по една мостра от чудото да пипнем и видим, щото квото и да поствате за климатиците - цяла свят се грее/охлажда с тях под една или друга форма...
fbr - майстор
Всяка зима, ново чудо.
rumeniak - специалист
Реални цифри нямам, а дори да намеря не мога да гарантирам че ще са верни! Факт е че от нищо нещо не става. Мога само да повторя факта че който си е купил за проба, повтаря и потретва. Качвам няколко снимки на мои изпълнения (Не са с рекламна цел)

Прикачен файл

115.jpg Боровец хилс ап 115

Прикачен файл

116.jpg Боровец хилс ап 116

Прикачен файл

podovo-09.JPG Стая от 3-етажна къща в Голяновци. Собственика ще се топли на газ но си сложи това зо комфорт.

Прикачен файл

podovo-01.JPG Детска стая в редута, 2,2 кв.
rumeniak - специалист
Чаро написа:
fu4ko написа:
Наистина това е форум да си чешете езиците и не четете.Казах,че по принцип
По принцип в тоя форум си чешем езиците в определени теми.
В останалите теми, в повечето случаи пишат сериозни и кадърни хора, нито един от които, не защити нано фолиото.
Трябва да вече да ти е станало ясно, че и 6 човека да се регистрирате (10 профила да си направите), освен продукта да се затвърди като пълна глупост друго няма да се случи.

п.п. така няма да се убедим в нищо. Раздайте по една мостра от чудото да пипнем и видим, щото квото и да поствате за климатиците - цяла свят се грее/охлажда с тях под една или друга форма...
Нямам нищо общо с Fu4ko нито го познавам! И нямам друг профил!
hidrazin - майстор
fu4ko написа:
Ако мислиш,че дете на 4 години е бебе.
Виж, тук ме хвана. Наистина не разбирам от бебета. За мен бебе е всичко дето още е малко за ... на-на, на-на, на-на ... :wink:

А към <StanTheMan> - това е заводската таблица на един хиперинвертор от FUJITSU GENERAL. Надявам се
да не мислиш че FUJITSU лъжат? :) Като се вижда от нея дори и при -15 градуса коефициентът СОР е над 3. Това означава, че при изконсумирани
един киловат от мрежата ще ти вкара в стаята топлина еквивалентна на нагревател от над три киловата. И има друго, инвертора като си направи
температурата си намаля мощността и оборотите на компресора само за да поддържа тази температура. Та разликата с фолио (или друго отопление
на ток - духалка, радиатор) реално няма да е 40%, а ще е в пъти. :-D В най-лошия случай при постоянни външни температури от порядъка
на -10, -15 градуса ще е около 2-2,5 пъти а не проценти.
Изображение
Този климатик, дето съм го дал е за голямо помещение 35-45квадрата. Просто този ми попадна на първо четене в нета. А и хиперинверторите са доста скъпи.
Но дори и от данните на климатика които ти си дал се вижда, че коефициента не пада под двойка. И друго - не предлагам климатици. Ако решеш да си
взимаш мога само да дам съвет за модела ако имам информация, но не и от къде да си го купиш. :-D И друго - нека да не е хиперинвертор, но да е поне
инвертор и в никакъв случай сплит система.

п.п. Току що ми хрумна друго приложение за фолиото - бих си сложил едно парче зад огледалото в банята, за да не се изпотява.
:partyman:
hidrazin написа:
fu4ko написа:
Ако мислиш,че дете на 4 години е бебе.
Виж, тук ме хвана. Наистина не разбирам от бебета. За мен бебе е всичко дето още е малко за ... на-на, на-на, на-на ... :wink:

А към <StanTheMan> - това е заводската таблица на един хиперинвертор от FUJITSU GENERAL. Надявам се
да не мислиш че FUJITSU лъжат? :) Като се вижда от нея дори и при -15 градуса коефициентът СОР е над 3. Това означава, че при изконсумирани
един киловат от мрежата ще ти вкара в стаята топлина еквивалентна на нагревател от над три киловата. И има друго, инвертора като си направи
температурата си намаля мощността и оборотите на компресора само за да поддържа тази температура. Та разликата с фолио (или друго отопление
на ток - духалка, радиатор) реално няма да е 40%, а ще е в пъти. :-D В най-лошия случай при постоянни външни температури от порядъка
на -10, -15 градуса ще е около 2-2,5 пъти а не проценти.
Изображение
Този климатик, дето съм го дал е за голямо помещение 35-45квадрата. Просто този ми попадна на първо четене в нета. А и хиперинверторите са доста скъпи.
Но дори и от данните на климатика които ти си дал се вижда, че коефициента не пада под двойка. И друго - не предлагам климатици. Ако решеш да си
взимаш мога само да дам съвет за модела ако имам информация, но не и от къде да си го купиш. :-D И друго - нека да не е хиперинвертор, но да е поне
инвертор и в никакъв случай сплит система.

п.п. Току що ми хрумна друго приложение за фолиото - бих си сложил едно парче зад огледалото в банята, за да не се изпотява.
:partyman:
Благодаря за това мнение, наистина им вярвам и наистина си мислех , че се занимаваш с климатици, но като казваш, ще ти повярвам , че не е така.Чаро например се занимава с термопомпи. А за теб си помислих, защото приведе примера с индийския производител, изглеждаше преднамерено,защото има производители на подобно фолио в Русия, Англия, Финландия и къде ли още не. А за парчето фолио по-добре си го сложи срещу огледалото , че да те топли докато се оглеждаш.
Наистина имаме нужда от безпристрастно мнение, не че не мога да прежаля 1000 лв за проба в стаята, където сега има инвентор.Ако разхода е прекалено голям, просто ще го изключа. Ще ми остане само изолацията.
rumeniak написа:
Реални цифри нямам, а дори да намеря не мога да гарантирам че ще са верни! Факт е че от нищо нещо не става. Мога само да повторя факта че който си е купил за проба, повтаря и потретва. Качвам няколко снимки на мои изпълнения (Не са с рекламна цел)
Чудесно,но бихме искали реални цифри или поне приблизителни,мисля,че ни го дължиш, би могъл да попиташ клиентите си( надявам се не те е страх да им се обадиш :lol: ) . Какво покритие използваш върху фолиото?
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 16

Тема "С какво да се отоплявам?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: