ей с това е най-евтино
https://www.google.bg/search?q=%D1%8E%D ... 40&bih=797
https://www.google.bg/search?q=%D1%8E%D ... 40&bih=797
1115 написа:Еми да - що не пробваш?Нямам за цел да натривам носа на никого. Напротив, аз като всички останали търся най -оптималния начин за отопление за мен. Затова съм отворен за всички мнения. Каква е историчта на "онази" жена, имате ли линк ?
Вярно може пък напук на всички черногледци, а и на онази жена от дирБГ, която покрила таваните с туй чудо и и станало лошо от сметката за ток, да ни натриеш носа.
fu4ko написа: Наистина това е форум да си чешете езиците и не четете.Казах,че по принципПо принцип в тоя форум си чешем езиците в определени теми.
Чаро написа:Нямам нищо общо с Fu4ko нито го познавам! И нямам друг профил!fu4ko написа: Наистина това е форум да си чешете езиците и не четете.Казах,че по принципПо принцип в тоя форум си чешем езиците в определени теми.
В останалите теми, в повечето случаи пишат сериозни и кадърни хора, нито един от които, не защити нано фолиото.
Трябва да вече да ти е станало ясно, че и 6 човека да се регистрирате (10 профила да си направите), освен продукта да се затвърди като пълна глупост друго няма да се случи.
п.п. така няма да се убедим в нищо. Раздайте по една мостра от чудото да пипнем и видим, щото квото и да поствате за климатиците - цяла свят се грее/охлажда с тях под една или друга форма...
fu4ko написа:Ако мислиш,че дете на 4 години е бебе.Виж, тук ме хвана. Наистина не разбирам от бебета. За мен бебе е всичко дето още е малко за ... на-на, на-на, на-на ...
hidrazin написа:Благодаря за това мнение, наистина им вярвам и наистина си мислех , че се занимаваш с климатици, но като казваш, ще ти повярвам , че не е така.Чаро например се занимава с термопомпи. А за теб си помислих, защото приведе примера с индийския производител, изглеждаше преднамерено,защото има производители на подобно фолио в Русия, Англия, Финландия и къде ли още не. А за парчето фолио по-добре си го сложи срещу огледалото , че да те топли докато се оглеждаш.fu4ko написа:Ако мислиш,че дете на 4 години е бебе.Виж, тук ме хвана. Наистина не разбирам от бебета. За мен бебе е всичко дето още е малко за ... на-на, на-на, на-на ...![]()
А към <StanTheMan> - това е заводската таблица на един хиперинвертор от FUJITSU GENERAL. Надявам се
да не мислиш че FUJITSU лъжат?Като се вижда от нея дори и при -15 градуса коефициентът СОР е над 3. Това означава, че при изконсумирани
един киловат от мрежата ще ти вкара в стаята топлина еквивалентна на нагревател от над три киловата. И има друго, инвертора като си направи
температурата си намаля мощността и оборотите на компресора само за да поддържа тази температура. Та разликата с фолио (или друго отопление
на ток - духалка, радиатор) реално няма да е 40%, а ще е в пъти.В най-лошия случай при постоянни външни температури от порядъка
на -10, -15 градуса ще е около 2-2,5 пъти а не проценти.
Този климатик, дето съм го дал е за голямо помещение 35-45квадрата. Просто този ми попадна на първо четене в нета. А и хиперинверторите са доста скъпи.
Но дори и от данните на климатика които ти си дал се вижда, че коефициента не пада под двойка. И друго - не предлагам климатици. Ако решеш да си
взимаш мога само да дам съвет за модела ако имам информация, но не и от къде да си го купиш.И друго - нека да не е хиперинвертор, но да е поне
инвертор и в никакъв случай сплит система.
п.п. Току що ми хрумна друго приложение за фолиото - бих си сложил едно парче зад огледалото в банята, за да не се изпотява.
rumeniak написа:Реални цифри нямам, а дори да намеря не мога да гарантирам че ще са верни! Факт е че от нищо нещо не става. Мога само да повторя факта че който си е купил за проба, повтаря и потретва. Качвам няколко снимки на мои изпълнения (Не са с рекламна цел)Чудесно,но бихме искали реални цифри или поне приблизителни,мисля,че ни го дължиш, би могъл да попиташ клиентите си( надявам се не те е страх да им се обадиш
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: