• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 121
Съвети за начинаещи готвачи.
batko66 - помощник
Аз дупча само бахур. А домашни луканки не съм правил от много време. Но когато съм правил, не съм ги дупчил.
bulhomes2 - майстор
SEV, толкоз материал... сигурно теле си клал?
SEV - специалист
bulhomes2 написа:
Купих едно теле 480 кг. излезе 170 кг. кайма добавих и две прасенца по 130 кг. долу горе.Стотина килограма за сУжук малко пастърмА и останалото във фризера.Всяка година се запасявам по толкова и в магазин за месо не стъпвам.
marmoz - специалист
Па те в магазина за месо ,месо не продават :-D ,виж там соя и разни други шмекерии може и да намериш :-D
Mega - специалист
SEV написа:
bulhomes2 написа:
Купих едно теле 480 кг. излезе 170 кг. кайма добавих и две прасенца по 130 кг. долу горе.Стотина килограма за сУжук малко пастърмА и останалото във фризера.Всяка година се запасявам по толкова и в магазин за месо не стъпвам.

Много добра работа, от тази година и аз минавам на този принцип. ;)
SEV - специалист
Не знам момчета,аз така процедирам от доста години,не казвам че съм прав.
Stefan_62 - майстор
Mega написа:
... А какво става ако не ги точиш? Аз точих 2-3 дни, сега съм спрял?
Ами пак си изсъхват, но по-бавничко само, че си остават кръгли. Въпрос на визия :lol:
SEV - специалист
Stefan_62 написа:
Mega написа:
... А какво става ако не ги точиш? Аз точих 2-3 дни, сега съм спрял?
Ами пак си изсъхват, но по-бавничко само, че си остават кръгли. Въпрос на визия :lol:
Не съм много съгласен с теб.Изсъхват,но въздуха който остава вътре кара месото да грънясва,за това е тази гимнастика с мачкането.
Stefan_62 - майстор
SEV написа:
Не съм много съгласен с теб.Изсъхват,но въздуха който остава вътре кара месото да грънясва,за това е тази гимнастика с мачкането.
Ами и аз не съм много съгласен с теб. Правилсъм суджуци които не съм мачкал и пак си стават, а и съм купувал готови такива които са си с прекрасни вкусови качества. Както писах по горе ,когато са напълнени идеално и вързани стегнато не остава никъкъв въздух. Аз когато ги пълня задържам червото на фунията с ръка да се напълни максимално почти до спукване и няма никакъв проблем. Да не мислиш, че в масовото производство си играят да дупчат всеки суджук или луканка :lol: :drinkers: Но всичко си е въпрос на личен опит и вкус, ако искаш мачкаш, ако те мързи не мачкаш. :lol:
SEV - специалист
Stefan_62 написа:
SEV написа:
Ами и аз не съм много съгласен с теб. Правилсъм суджуци които не съм мачкал и пак си стават, а и съм купувал готови такива които са си с прекрасни вкусови качества. Както писах по горе ,когато са напълнени идеално и вързани стегнато не остава никъкъв въздух. Аз когато ги пълня задържам червото на фунията с ръка да се напълни максимално почти до спукване и няма никакъв проблем. Да не мислиш, че в масовото производство си играят да дупчат всеки суджук или луканка :lol: :drinkers: Но всичко си е въпрос на личен опит и вкус, ако искаш мачкаш, ако те мързи не мачкаш. :lol:
Абсолютно си прав,всеки действа според неговите си норми.Важното е ний да сме живи и здрави и мезето в повечко,наздраве :drinkers:
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 121

Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: