Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Svezar - специалист
Не казвам че няма нужда от втора помпа и че няма да се сложи,но докато се стигне до монтажа няма как да е с напълно развит кран към ТРВ понеже съвсем губя циркулацията надолу :!:
filmatoplo - майстор
Губиш я съвсем логично , някога ще се оправи -знаеш как , после ще ми благодариш .
LazarGanev - "Велик майстор"
И аз много такива вентили съм сложил и мога твърдо да кажа, че:
1. С напълно отворен кран на байпаса не може да работи системата, ако няма втора помпа
2. С една помпа може да работи, но тя трябва да е по-мощна отколкото без трипътния вентил.
3. Втората помпа иска вече и хидравличен изравнител в системата
filmatoplo - майстор
Иска си своето, един четирипътен вентил сложен когато му беше времето щеше да реши най добре нещата .
LazarGanev - "Велик майстор"
Да, става и така - четирипътен, задвижка, контролер. То е като да пътуваш Варна-София - може със самолет, влак, автобус, кола, автостоп.... Всеки начин си има предимства и недостатъци :wink:
filmatoplo - майстор
Без значение кой го е правил , няма такова нещо- на котел след като се монтира термовентил за осигуряване връщаща вода над 60 , инсталацията да остане недовършена -помпата на малкия кръг си е само за него .Отделно се поставя друга(ги) помпа(пи) вече зонални да пращат топлата вода към радиаторите :wink: .Зоналната помпа се включва в момент в който температурата в котела е такава че термовентила е отворил .Преди зоналната помпа (пи) може да се постави , хидравличен изравнител , буферен съд или трипътен смесителен вентил , както и комбинацията им .За да не объркваме колегата Свезар , и да не си усложнява инсталацията -трябва само втора помпа след термометъра , и терморегулатор за нея -нагласен на 65 градуса.Сигурно си далече да дойда да ти го направя без пари че да повярвате .О тебе зависи дали оставаш така с компромиса -да топли тук таме . В това положение в което е котела може да прегрее , може и да го е правил котела.
Svezar - специалист
След последните фини настройки на дебита мисля че има резултат,при 62 градуса на котела радиаторите долу бяха доволно топли а аз на по-малко така или иначе не го поддържам та мисля ,че може и да ми се размине доработването на системата :yawinkle:

Тема "Проблем с циркулация или с топлозагуби ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: