chapara написа:Бих казал изваждане на въпросните плочки, направа на отворите и залепване на новите с вече така направени отвори, но има едно НО....А то е че по този начин не се прави, т.е. на пода е мястото и единствено само на мръсния канал. Останалите изводи се правят на 30 см от пода, близко до захранванията, на стената. Друга тема е захранването на ваната с електричество, ако не искаш да се усетиш като сготвен в супаРазумно мнение.![]()
![]()
![]()
с една дума , къртене, местене на всичко, изкърпване и дефектотокова защита
![]()
, за да няма СГОТВИ СЕ САМ
Относно готвенето, няма страшно, ваната е с блатоухания, ще стане вкусна супа.
Между другото, не случайно на снимката се вижда кутия - в нея е навит кабел към метър и нещо, така че връзката да си стане в кутията на ваната. Ако не стигне - гофрето до там е право, няма да има проблем да издърпам нов кабел. Отделно ще направя постамент, от който да излиза кабела и който да го предпази от случайни пръскания с насочени към въпросното място струи с вода иззад предния или страничния панел на ваната и евентуални проблеми с изолацията на СВТ-то. Даже може да го вмъкна в шлаух извън плочките (до кутията си е в гофре, както казах, влиза в кутията през щуцер, сега обаче ще разкарам кутията). Честно казано не виждам причина да ми се задейства ДТЗ-то.
Иначе за стените - сигурно си прав, но в моя случай те са носещи шайби, а не ми се кърти в шайба, че комшийката отгоре е баба и няма да се зарадвам да ми се стовари на гости при някой трус.