Надялканите клони са вече чипс , как се суши -не знам само
.http://www.google.bg/imgres?hl=bg&clien ... ,s:0,i:160
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
32 мнения в "Котел на пелети и производство на пелети"
Subsa
- специалист
Машина за чипс:
http://www.youtube.com/watch?feature=en ... nO9rg&NR=1
http://www.youtube.com/watch?feature=en ... xVBozDNY1M
http://www.youtube.com/watch?v=k9EtT9q0Wgw
Аз имам идея за добавяне на списания, каталози и други отпадъци за изгаряне.
Да кажем, че пепелта не ме бърка и имам автоматична бъркалка. Гони се ниска цена, за това и аз съм за електричека машина.
http://www.youtube.com/watch?feature=en ... nO9rg&NR=1
http://www.youtube.com/watch?feature=en ... xVBozDNY1M
http://www.youtube.com/watch?v=k9EtT9q0Wgw
Аз имам идея за добавяне на списания, каталози и други отпадъци за изгаряне.
Да кажем, че пепелта не ме бърка и имам автоматична бъркалка. Гони се ниска цена, за това и аз съм за електричека машина.
Christo
- майстор
Като се прочетат коментарите под клипчетата, става ясно, че тези машини са за преработка на отпадъците в мулч(тор) и не става въпрос за горене в котли. Гледах котел произведен специално за чипс. Шнекът е по-голям от моя, който е за пелети. И горелката е по-голяма. Имам предвид огнището където гори чипсът. В чипса имаше само трески, нямаше талаш. И нямаше никаква кора. Сигурно го сушат в някакви циклони с горещ въздух, ама и за горещият въздух ще трябва да се гори нещо.....
montoya
- майстор
Сега, аз малко неподготвен да се изкажа и да задам въпрос в тази тема.
На един колега на 36кв котел виадрус У22 му монтираха пелетна горелка тази есен, системата му е гравитачна с 12 чугунени радиатора по стаите, 2 малки чугунени в банята и 2 бойлера 80 и 50 литрови с топлообменник. Тръбите са си като за система правена преди 25 години от 2 цола до 3/4 при радиаторите, разширителен съд 60 литра. С горелката е монтирана и помпа. Отопляваната площ е около 220 квадрата на 3 етажа.Разхода до момента е меко казано "ненормален". През декември в дните които температурата нощно време стоеше около нулата разхода на пелети беше около 45кг за 24 часа при поддържана температура на водата в системата 40 градуса, което правеше 20-21 градуса в стаите. Като позастудя времето и нощно време температурата пада вече до -10 градуса, той е вдигнал температурата на водата на 50 или 55 градуса /не знам точно/, но разхода на пелети стига вече 70кг на денонощие, при такъв разход отиват 2+ тона пелети месечно.
Та предстои малък ремонт в тази къща и се замисляме двамцата, дали ако сменим радиаторите с панелни и по този начин намалим количеството вода в системата ще се постигне ефект с понижаване на разхода на пелети. Инвестицията ще е до 2500лв, които в момента в северозападналата част на страната са много пари и ни се иска да не са хвърлени на вятъра. Тръбите металните няма възможност да се сменяват или поне не всичките, мисля напролет само тези на първия етаж ще се подменят където могат с полипропилен.
На един колега на 36кв котел виадрус У22 му монтираха пелетна горелка тази есен, системата му е гравитачна с 12 чугунени радиатора по стаите, 2 малки чугунени в банята и 2 бойлера 80 и 50 литрови с топлообменник. Тръбите са си като за система правена преди 25 години от 2 цола до 3/4 при радиаторите, разширителен съд 60 литра. С горелката е монтирана и помпа. Отопляваната площ е около 220 квадрата на 3 етажа.Разхода до момента е меко казано "ненормален". През декември в дните които температурата нощно време стоеше около нулата разхода на пелети беше около 45кг за 24 часа при поддържана температура на водата в системата 40 градуса, което правеше 20-21 градуса в стаите. Като позастудя времето и нощно време температурата пада вече до -10 градуса, той е вдигнал температурата на водата на 50 или 55 градуса /не знам точно/, но разхода на пелети стига вече 70кг на денонощие, при такъв разход отиват 2+ тона пелети месечно.
Та предстои малък ремонт в тази къща и се замисляме двамцата, дали ако сменим радиаторите с панелни и по този начин намалим количеството вода в системата ще се постигне ефект с понижаване на разхода на пелети. Инвестицията ще е до 2500лв, които в момента в северозападналата част на страната са много пари и ни се иска да не са хвърлени на вятъра. Тръбите металните няма възможност да се сменяват или поне не всичките, мисля напролет само тези на първия етаж ще се подменят където могат с полипропилен.
Christo
- майстор
Както правилно са отбелязали колегите, количеството на горивото НЕ ЗАВИСИ от количеството на водата в системата. Много вода трудно се топли но и трудно изстива. Има буферни съдове по ЕДИН-ДВА ТОНА, които се слагат в някои случаи именно да се увеличи масата на водата в системата. Температурата на водата за система с чугунени глидери трябва да е 70-90 градуса. За да топлят при 40-50 градуса трябва да се преоразмерят минимум двукратно. Котелът не може да работи добре на 40-50 градуса. Има специални мерки котелът да работи на 80 градуса, пък по системата да върви по-хладка вода в зависимост от нуждите. Тези начини са обсъждани тук на форума многократно. При 40-50 градуса в котела той се дръсти със сажди и лепкава маса, която няма изчистване, отделно металът се разрушава. Пушекът трябва да е над 150 градуса на изхода, иначе ще кондензира в комина и ще го съсипе. Отделно няма да има тяга и ще трябват димни вентилатори.
70кгХ4.7KW/h=329KW/h:24h=13.7KW X0.7(КПД)=9.59KW за 32KW котел. Кое му е много на разхода? Или изолация на къщата, или работа на котела само когато има хора в къщи, или смяна на котела и горелката с по-читави, или и трите едновременно. И изобщо, има много за четене, преди да се стигне до купуване на каквото и да било. Иначе ще има пари хвърлени на вятъра. Не искам да звучи обидно в никакъв случай! Има и друг вариант, да се повика проектант и добър майстор.
70кгХ4.7KW/h=329KW/h:24h=13.7KW X0.7(КПД)=9.59KW за 32KW котел. Кое му е много на разхода? Или изолация на къщата, или работа на котела само когато има хора в къщи, или смяна на котела и горелката с по-читави, или и трите едновременно. И изобщо, има много за четене, преди да се стигне до купуване на каквото и да било. Иначе ще има пари хвърлени на вятъра. Не искам да звучи обидно в никакъв случай! Има и друг вариант, да се повика проектант и добър майстор.
Тема "Котел на пелети и производство на пелети" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература