Напишете въпрос свързан със санирането.
kalin72 - майстор
EPS или каменна вата, като топлоизолационният ефект би бил почти еднакъв.
Защо навсякъде чета точно обратното, че каменната вата е далеч по-доброто решение за външна изолация?
8180 - майстор
Оф-топик.
gechev написа:
РР. Къде във форума е ДЕМОКРАЦИЯТА и ако я няма , може ли да си платя за рекламка като МАРИСАН. ОБИЧАМ ВИ.
Уважаеми г-н Гечев,
Мисля, че сме се мяркали и лично, поне по телефон със сигурност.
Споделял съм добри резултати от дребни ремонти с Вашите блокчета.
Почти всички тук знаят, че сте собственик (или галавен....) в Тивит.
Тук, при нас, в подобно положение сте Вие, Марисан (предупредих ги за Правилата), SHL, Изомакс, дори някои от Модераторите и Администраторите, няколко търговци/сервизи на инструменти и др.
Въпросът е да не се прекрачва балансът между полезността на участията и откровената комерсиалност.
Тук сте вече две години и вярвам не сте имали проблем, както и ние.
Считам, че производителите/търговците СЪЩО могат да са полезни тук с опита и знанията си.

Ако счетете за нужно, както Ви подсказаха, може да засилите визитката си подпис и линк към сайта Ви - никой не Ви е ограничил.

В този пръв извънреден (според мен) случай, дори не Ви правя и забележка, защото действително намирам изделията Ви за актуални и участието Ви тук - полезно.

Успокойте малко "топката", моля.
Поздрави,

П.П. Фло, независимо от Вашето мнение, е "друга бира" (проблем). Сигурно и ние малко го подведохме с прекалена и ненавременна толерантност тук и той се самозабрави.
Marisan - специалист
MASTER написа:
Marisan написа:

при условие, че повърхността на основата не е гладка, би следвало да лепите на топки.
Баце, ша извиняваш ма да та питам нещо за тва липене на кифтя.

Гледам, на умен чиляк го докарваш, да пробваме да извъртим немците,a .

Тука при швабите едни умни глави, де мяза да са изтъркали по сто чифта гащи по разни уневирситети и лаборатории ма кандърдисват,че га са липи на топки, ако стане пожар в хизбата огиня кат по комин щял да дръпне нагори между дувара и стиропоря и щял да подпали покрива.

Чи кажи как да ги затапим тия шашкъни, че да ма оставят да пляскам на кифтя с мистрийката, а не да маам кат луд рамки с турбозола.
Здравейте,

При полагането на топки, по обиколката на плочата се нанася ивица лепило, което фиксира нейните ръбове и ъгли и така редуцира деформациите настъпващи при хигротермични натоварвания. По този начин се предотвратяват и движенията на въздуха зад плочите. Нанасят се и от 3 до 6 топки в средата на плочата, които предотвратяват нейното издуване напред (изпъкване). При този метод на лепене общата повърхност покрита с лепило трябва да е ≥ 40%, а при системи с керамична облицовка ≥ 60%. В единия ъгъл на плочата се оставя процеп, така че при притискането и към основата, въздухът зад нея да има възможност да излезе (в противен случай се получава въздушна възглавница и плочата не може да се намести и нивелира добре).

Прикачен файл

2.2..jpg
2.2..jpg (9.27 KиБ) Видяна 2672 пъти
MASTER - специалист
Е как стана този номер, говорим за лепене на топки, а слагаме схема на рамкирана плоча. :-D :-D :-D

Ето намерих една снимка,където добре се виждат добре и двата дискутирани метода - има и рамкирани плочи , и топки :lol:

Изображение
gechev - специалист
Мастер, това е монтаж и груба клевета не може лепилото да е залепнало за стиропора , а на стената нищо. Това е фотошоп зле представящ изолациите.
Marisan - специалист
kalin72 написа:
EPS или каменна вата, като топлоизолационният ефект би бил почти еднакъв.
Защо навсякъде чета точно обратното, че каменната вата е далеч по-доброто решение за външна изолация?
Здравейте,

Имаме предвид коефициента на топлопреминаване, който реално е характеристиката определяща ефективността на топлоизолационните материали.

При Δ 0,005 W/mK топлоизолационните характеристики, при една и съща дебелина на двата материала, реално са почти еднакви.

Предимствата на каменната вата са, че е негорима и има по-добри шумоизолационни качества. Стиропорът от своя страна позволява много по-лесен и евтин монтаж, има и доста по-добра цена. За разлика от ватата при него няма опасност от поемане и задържане на влага, докато при неправилен монтаж или компрометиране на топлоизолационната система, ватата може да поеме и задържи вода, което намалява неимоверно нейните топлоизолационни свойства. Ватата, също така е много по-тежка, което изисква и по-специални мерки по нейното закрепване. Поради спецификата си, с вата се постигат по-трудно равни и гладки повърхности, в сравнение със стиропор.
Svetoslavoff1 - майстор
Марисане,
Сам си правя ТИ на вилата на етапи, но питах няколко фирми, които се занимават с ТИ в града, не бяха чували за козирка или пола за завършване над ТИ (да не е метална). Ако не ти е проблем дай линк или някакво инфо.
Гечев, не разбирам защо се заяде. Марисан се включи в темата, като отговори на въпросите на питащия.
Мастер, самата асоциация на КИФТЕ с определени социални прослойки у нас предизвиква у мен отвращение от този метод на работа:)))
поздрави на всички!
8180 - майстор
Оф-топик
Marisan написа:
При Δ 0,005 W/mK топлоизолационните характеристики, при една и съща дебелина на двата материала, реално са почти еднакви.
От търговци/професионалисти очаквам по-голяма прецизност, да не повтарям за "каруцата".

П.П. v1p3ra,
Понеже ми се налага да пиша в темата ти "служебно", все забравям да ти кажа, че ЛС не съм получавал - вероятно препълнена "кутия".
Доста хора писаха - къде по темата, къде малко встрани. Синтезирай, моля, неясното конкретно и ще отговоря, доколкото мога.
crez - майстор
v1p3ra написа:
Здравейте, някой запознат с програмата за енергийна ефективност да ми обясни малко повече, до колкото знам европа връща 50% от средствата, които си дал за ремонта, така ли е? Искам да ми направят майстори външна изолация, имам собствени средства, но не зная до колко ще стигнат, мога ли да инвестирам 5000лв и след приключване на ремонта да ми върнат 2500 или нещо си въобразявам? При саниране на жилище, задължително ли трябва да се уведоми общината, за да не станат после проблеми и да я махнат, ако това решат след години европейската общност? Мерси предварително на разбиращите хора тук.
С три думи, "не се захващай". Играх я тази игра, за саниране на етажна собственост попълваш куп ненужни документи с куп глупави въпроси, МРРБ определя фирма да изготви проект, то определя и фирмата строител и прави калкулацията, например 28000 лв., като след завършването ти връща 14000 лв. Направих проучване на пазара, с молба за оферти и в крайна сметка санирах блока за 14000 лв. без да променям материали и технологии. Заключението оставам на теб.
gechev - специалист
Санирането не е само термоизолация на стените. Когато се прави с проект накрая се издава енергиен паспорт и се удължава живота на сградата. Следващия номер на Държавата е да сложи срок на годност и който няма паспорт в трошачката за чакъл за магистралите.

Тема "Външна изолация по енергийна ефективност?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: