• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
drastar - специалист
svetliopi44 написа:
Уважаеми колеги, аз все пак ходя на работа ... НЕ СЪМ СЕ ПОКРИЛ ... понеже няма от кого и за какво.
Щом не става здраве да е, да е мислил инжинера дето е проектирал недоразуменията си.
Исках да помогна на човека (собственика) но щом не става здраве да е.
Моята работа съм я свършил и парите отдавна похарчил. :) :drinkers:
И незнам какво не разбрахте 2 девиатора които не могат да се пипат и две осв. тела захранвани от тях.
Кутии кабели и къртачи не виреят понеже днес монтираха и мебелите така че както се вика СВИРЕНО Е.
Така и никои не се опита да ми обясни как са направени тези полилеи с халогенки и диоди.
Натискаш веднъж , светват само халогенките... гасиш и натискаш втори път ,светват и диодите.
Това исках да постигана колеги, но уви влезнахте в някакви самодоказвания.
Благодаря искрено на хората които са си направили труда да правят схеми и да ми обясняват... за другите немам думи.

п.п. Единствено moimoimoi, torbalan i bulhomes2 вдянаха какво искам и какво е съществуващото половение. :partyman:
Благодаря момчета.
Това за покриването беше шега, ако съм те обидил, извинявай.

Предложихме ти няколко разумни варианта, в единия не можеш да намериш материалите, другия бил много скъп(а вие държите да е шнайдер) другият за къртенето е доста крайно.....затова писах и за таралежа, тези полилеи за които питаш, има варианти с повече проводници или с някаква електроника, но това не е толкова просто и най вероятно не много евтино, ако изобщо някой се навие да прави каквото и да било. Оставете си го така, пийте по няколко ракии :drinkers: , майната им на ключовете.

ПП. Тази снимка е за пример или това са действително въпросните ключове и лампи ?
svetliopi44 - Чирак...
Този полилеи го сложих на една клиентка преди 1г. и нещо... фаза и нула, няма никакви други проводници... абе връзва си се като обикновен полилеи , тогава го купихме за около120лв.
bulhomes2 - майстор
Абе, да не приключваме баш темата! Схемата може да се ползва за други неща. Ако някой има линк към импулсно реле - нека да го даде! Аз не открих. От tpetrov ме пратиха да гледам едни бистабилни релета. Не ги разбрах баш за какво са, ама сякаш не са тия импулсните - http://tpetrov.com/search.php?s=%E1%E8% ... 8%EB%ED%EE
drastar - специалист
svetliopi44 написа:
Този полилеи го сложих на една клиентка преди 1г. и нещо... фаза и нула, няма никакви други проводници... абе връзва си се като обикновен полилеи , тогава го купихме за около120лв.
Купихте кое ? Въпросното устройство което търсиш ли ? Питай тази клиентка за марка и модел ще го издирим това нещо, а и на мен лично ми е доста интересно да го видя, а защо не и да го ползвам в бъдеще.

ПП. Импулсни релета(TL) в каталога на шнайдер, има няколко модела.
fikata - майстор
Ако някой има линк към импулсно реле - нека да го даде!
http://www2.schneider-electric.com/site ... rol/tl.xml
Принципна схема на свързване:
Изображение
moimoimoi - майстор
aз също съм монтирвал от въпросния полюлей с халогенки и лед диоди и верно като прецъкваш с ключа се редуват халогенки и лед диоди
и понеже TL импулсните релета на шнайдер са с нормално реле което се чува като превключва то това нещо в полюлея явно е с някакъв електронен ключ защото е безшумно при смяната на халогенки-лед диоди

та към колегата draster понеже работи с по съвремена техника,има ли такива електрони импулсни релета?
svetliopi44 - Чирак...
Пичове, ще ме амбицирате да похарча едни 120лв. за глупости и да го разкостим тоя полилеи.
Немое братята китаица да са по-хитри от нас. А иначе е вярно ,че това нещо ако го направим ще има много приложения.
moimoimoi ох добре че си ти, че вече и аз се чудех дали не съм санувал, ама то с това недоверие от колегите как да е. :partyman:
drastar - специалист
moimoimoi написа:
aз също съм монтирвал от въпросния полюлей с халогенки и лед диоди и верно като прецъкваш с ключа се редуват халогенки и лед диоди
и понеже TL импулсните релета на шнайдер са с нормално реле което се чува като превключва то това нещо в полюлея явно е с някакъв електронен ключ защото е безшумно при смяната на халогенки-лед диоди

та към колегата draster понеже работи с по съвремена техника,има ли такива електрони импулсни релета?

Има разбира се, още в първият си пост ги показах. http://www.yokis.fr/notices/mtr504.pdf
http://www.yokis.fr/

тези малките са за монтаж зад бутона, много са малки около 4/4/1,2см
има такива димери и релета за време (за стълбище), но са около 35 евро парчето
:drinkers:
drastar - специалист
svetliopi44 написа:
Пичове, ще ме амбицирате да похарча едни 120лв. за глупости и да го разкостим тоя полилеи.
Немое братята китаица да са по-хитри от нас. А иначе е вярно ,че това нещо ако го направим ще има много приложения.
moimoimoi ох добре че си ти, че вече и аз се чудех дали не съм санувал, ама то с това недоверие от колегите как да е. :partyman:
Не разбирам от електроника, има колеги които могат да обяснят как работи, но съм сигурен, че не е със импулсни релета

ПП. кажете ми марката, ще го купя веднага и ще го разучим.....б*х ги у китайците
jekasus - майстор
Намерих още една джаджа от първия ми пост (Плюшкин :-D )
Бяха също от едни полюлеи.
Поглед отвътре -

Прикачен файл

DSC_0769.jpg
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Два кръга на девиатор, дали е възможно?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: