• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
simeonov_74 - специалист
Здр. Искам да питам майсторите,след като реша да правя някакви фигури,като например на снимките, самото разчертаване на картона с който ще затварям фигурата как става така че да пасне отвсякаде на пердето. Значи фигурите ако са с правилни форми мисля че не е проблем, но ако са нестандартни как се подцедира. Дано съм задал въпроса правилно за да ме разберете какво искам да ви питам. Благодаря предварително.

Прикачен файл

dsc00186_193.jpg
dsc00186_193.jpg (39.52 KиБ) Видяна 10901 пъти

Прикачен файл

dsc00188_712.jpg
dsc00188_712.jpg (21.4 KиБ) Видяна 10901 пъти

Прикачен файл

dsc00189_489.jpg
dsc00189_489.jpg (27.2 KиБ) Видяна 10901 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
simeonov_74 написа:
Здр. Искам да питам майсторите,след като реша да правя някакви фигури,като например на снимките, самото разчертаване на картона с който ще затварям фигурата как става така че да пасне отвсякаде на пердето. Значи фигурите ако са с правилни форми мисля че не е проблем, но ако са нестандартни как се подцедира. Дано съм задал въпроса правилно за да ме разберете какво искам да ви питам. Благодаря предварително.
Не разбирам какво питаш. Единственото което се сещам, е, че "по-мекото" се съобразява с по-твърдото. Както съобразяваш картона с бетона, така съобразяваш пердето с картона.
"перде" наричаш челото на конструкцията ли? :-D
simeonov_74 - специалист
Да ПЕРДЕТО е челото, но не ми е ясно като искаш да го затвориш самият кръг отдолу например пердето е с диаметар 1.20м, а аз искам да го затворя с кръг 1.40м за да ми излиза борда с 20см как се продцедира. Предварително ли се начертава или как?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
simeonov_74 написа:
Да ПЕРДЕТО е челото, но не ми е ясно като искаш да го затвориш самият кръг отдолу например пердето е с диаметар 1.20м, а аз искам да го затворя с кръг 1.40м за да ми излиза борда с 20см как се продцедира. Предварително ли се начертава или как?
И по двата начина може. За теб ще е по-добре на място.
leonardo_vd - модератор
Пример ти давам с окръжноста с диаметър 1.2м.

Ами монтираш си картона като го оставяш да СТЪРЧИ от окръжноста с повече от 10см./ в тжоя случай, тада постигнеш диаметър 1,4/ след като си готов с монтажа идва ЧЕРТАЕНЕТО и рязане. Взимаш произволно парче картон с размери по-големи от 20/20см и изрязваш окръжност с радиус 10см. в центъра пробиваш отвор колкото да се покаже молива и с така нареченото "КОЛЕЛЦЕ" обикаляш окръжноста"""ПЕРДЕТО""" и молива ти очертава точно 10 см от формата. Така се правят и всякакви неправилни форми. Ако има нещо неясно питай.
simeonov_74 - специалист
Разбрах.И това го правиш след като си го затворил предполагам?Но ако е така с очертанието няма проблем но с изрязването как става като вече картона е на тавана.
leonardo_vd - модератор
simeonov_74 написа:
Разбрах.И това го правиш след като си го затворил предполагам?Но ако е така с очертанието няма проблем но с изрязването как става като вече картона е на тавана.
Изрязваш го както си е на тавана, със зеге или с трионче.
Тани - модератор
Реже се както си е на тавана. Гледаш отгоре и режеш от долна страна с триона или зегето.
simeonov_74 - специалист
Разбрах, въпреки че ми се струва малко чанч като е на тавана но ще стане.Искам да ви питам за някоя хитрина,като например трябва да се монтират шкафове, радиатори и други такива с какво да го подсиля отзад, понеже скоро правих една баня и зад картона където ще лежи мивката сложих водоустойчив шперплат. Ако някои е правил някакви други хитрини моля да сподели.
pesho - специалист
Няма хитрини-това е начина
  • 1
  • 2

Тема "Питане за фигурите на окачен таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: