Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
4i4kotrevi4ko - специалист
Китайците са написали следното в PDF-а към драйвера:
Switch Choice: (ON=0, OFF=1)
Така ли се чете - ON=0 и OFF=1, или е ON=1?
колегата от другия форум ми обясни много подробно и качествено . и следователно тръгнаха
Така ли се чете - ON=0 и OFF=1, или е ON=1?

ON=0
Взели са интересно решение да отбележат състояние "включено" с 0 :mrgreen:

Аз да питам, че не видях в exoror дали предлагат прекъсвачи, къде могат да се намерят? Доколкото разбрах ще са нужни по два за всяка от осите?!
dobrev - специалист
4i4kotrevi4ko написа:
Взели са интересно решение да отбележат състояние "включено" с 0 :mrgreen:

Аз да питам, че не видях в exoror дали предлагат прекъсвачи, къде могат да се намерят? Доколкото разбрах ще са нужни по два за всяка от осите?!
От ЕЛИМЕКС и изглеждат ето така:
По два за оси X и Y и един за крайно горно положение на Z.

Прикачен файл

05082012397.jpg
Това кой модел е от сайта им? Не мога да разчета от снимката. И другото, което ме вълнува, е защо само за горната мъртва точка? Не трябва ли и за долната?
dobrev - специалист
4i4kotrevi4ko написа:
Това кой модел е от сайта им? Не мога да разчета от снимката. И другото, което ме вълнува, е защо само за горната мъртва точка? Не трябва ли и за долната?
Долната обикновено е доста променлива и зависи от дебелината на материала и дължината на инструмента. Там важното е да се намери нивото на материала. За нивото на материала или Z=0 се използва нещо такова: http://benscncweblog.blogspot.com/2011/ ... edure.html
, като се отчита височината на приспособлението. Надолу от Z=0 / т.е. в материала/ е прието да е посока "-Z" , нагоре от Z=0 - "+Z"
Аз все още довършвам машината. Има форумци с много по голям опит, но не знам защо мълчат. Можеби чакат по трудни въпроси?? :?

Прикачен файл

05082012401.jpg единия по ос X

Прикачен файл

05082012399.jpg единия по ос Y

Прикачен файл

05082012398.jpg на тази се вижда надписа
mika - специалист
Добре е крайните изключватели да се разположат така, че ако не сработят, машината да не ги чупи. Могат да се поставят и само по един на ос, който да изключва и в двата и края.
Сега въпросът е как да се натиска и в двете положения. Предполагам, че прекъсвача трябва да е в легнало положение и две извивки в краищата на рамката на шпиндела да се плъзват по палеца. Само, че това ще го разлуфти и може да го счупи :?
dobrev - специалист
4i4kotrevi4ko написа:
Сега въпросът е как да се натиска и в двете положения. Предполагам, че прекъсвача трябва да е в легнало положение и две извивки в краищата на рамката на шпиндела да се плъзват по палеца. Само, че това ще го разлуфти и може да го счупи :?
Вариант с два и с един изключвател / при един по добре е да има ролка/:

Прикачен файл

clip_image001.jpg
clip_image001.jpg (7.68 KиБ) Видяна 4515 пъти

Прикачен файл

clip_image002.jpg
clip_image002.jpg (6.77 KиБ) Видяна 4515 пъти
Предполагам, че версия едно е с махнато лостче на прекъсвача ...

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: