Ел. инструментите. Консумативи.
Вземи един акумолатор на 18v и силиконов кабел.Батерията е зареждаш със зарядното на винтоверта
ESPACE - майстор
Я дай линк да го видим този 18волтов акумулатор?
dyaneff - майстор
Хубав каза ми е винтоверта, ама батериите в раницата ми разказаха играта. :partyman:
fox_vt - майстор
От всички предложени само това от първия линк на ESPACE става въпреки че е на 24 V другите са слаби.Освен варианта със траф или захранване,става също литиева батерия липо по специално или оловен акумулатор един 12 и един 6 волта.Слагаш си ди до тебе някъде и с кабел до винтоверта.За варианта с Липо пакета ще ти трябва и зареждачка и схема за предпазване от прекален разряд в винтоверта,но предвид това
че не съм от най-сръчните
този вариант отпада.

пп и един страничен въпрос- като ще ползваш винтоверта само за 20-30 дупки на година що не си взе литиев че даже и на райдър да беше то при такава употреба и марковата батерия ще се срине.
Junak - майстор
Нито едно от показаните не става. Имат защити... Забрави за тези от лаптоп.
moimoimoi - майстор
замервал съм винтоверт 12 волта бош и тока при максимално натоварване минаваше 30ампера,бяха с 250вата траф,не е добре да му подаваш повече от 18 волта че ще думне електрониката за регулиране на оборотите
гледай да не объркаш плюс и минус
ESPACE - майстор
Е, ако обърне плюса и минуса гарантирано гърми мосфета. Пробвано. Но иначе едва ли ще му изгори нещо на 24V.
kam34 - специалист
рециклирай си батериите с тези елементи http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=bat ... &_from=R40
stiv1961 - майстор
А колегата сигурен ли е, че винтоверта е 18 V? Моят случай е такъв- имам китайски верт подарък от приятели. На 5-6 тия месец едната батерия отказа тотално и си викам ,, абе я чакай да я отворя и да видя какво има вътре" :-D . Оказа се, че елементите вътре са.... точно 10 броя х 1.2 V = 12 V :-D . Купих от ,,Конрад" един оловен акумулатор 12 V, 1.3 Ah за около 9 лв., куплирах го в кутията и сега пее и реве :-D
Прикачен файл:
220920111430.jpg
Има из форума снимка с новия акумулатор, но нещо не мога да я открия :?
А, ето ги:

Прикачен файл

151020111474.jpg
151020111474.jpg (46.9 KиБ) Видяна 3601 пъти

Прикачен файл

151020111475.jpg
151020111475.jpg (28.02 KиБ) Видяна 3601 пъти

Прикачен файл

151020111477.jpg
151020111477.jpg (54.36 KиБ) Видяна 3601 пъти
valerko - специалист
Па де да го знам колко волта е. Дори 12 да е все ми се струва, че трябва да мога да пробия 4 дупки в дърво, а аз не можах. Ето му данните. На stiv1961 варианта като че ли най ми хареса.

Прикачен файл

Pic_050.jpg

Тема "Винтоверта от батерии може ли на ток?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: