Туй чудо с боровинките ми стана доста интересно, но тъй като аз и плодовете не се разбираме нещо много ще го направя накой път когато съм много милостива или въобще се сетя да купя такова чудо. Добре че не заразих детето с този мой серсемлък. Тя пък де що е плод примира за него.
Много се срамувам / ама търпя/ ако дразня с тези излияния, но се присетих да покажа и още нещо. Правя го обикновено за гости или както мамината ме подсети съм била правила за годишнината от сватбата миналата година. Да ми се неначудиш къФ ентусиазъм. Но вижте го де. Отърва едно гости с възгласи които почват с "Алеле!" и свършват с "Дай виното!"
Денят е събота. Ей ся стана тя каквато стана. Хората в такива случаи чистят, ама аз пък си цапам. И се сещам за едно чудо дето отдавна искам да направя пак, но по липса на посуда и грознота на орижиналето се отлагах. Обачи като се заплеснах у един магазин и едни шоли за крем карамел ми се набиха у очи. Ша речете крем ша прая. Абсолютли сте в грешка. Аз дан' съм луда пак да ям сладко. Не, ша творим кавърма в нещо си. За целта закупих аз сладурите. Взех и свинско, къде 700-800 гр. дойде. Естествено, че е въпрос на вкус какво да е месото. И да е фъркало и да е бляло и да е гледало тъпо кат теле се си става. Мойто груфтеши. Та спретвам аз една кавърма като първо си запържвам месцето предварително накиснато да слуша в сос уорчестър, пиперите сите дето имах без червен, кимион, мащерка, малко чубричка и кориандър. Ощавих го с една порция от термо каната и оставих се задушава. Като взе ми намига на "разпадам се ве майко" го извадих и задуших лук нарязан на луни некви там с пръчици тиквичка, морков,гъби и чушка два джинса на цвят да се радваме на шаренко. Поръсих с червен пипер и отмерих съвестно две лъжици доматено пюре от мойто си. Загасих после таз убавиня с червено винце. Върнах и месцето и направих две вуду магии с дървеното да се омлати едно убаво.До тук добре. Туй лесно и само с лъжицата требе внимавам. Ама аз и тесто требе пека. Ми щом требе. Замесва се 500 гр. негде брашно с 1/3 кубче мая разтворено в 300 мл. хладка водица и ч.л. захар. Отделно при брашното слагаме ч.л. сол и около 80гр. сухо мляко или ако нямаме водътъ става прясно мляко и нея. Къде 300мл.. Аз обаче ни едно ни друго та се спасих със сметана на прах. Никой не разбра пък и си спестих:"А обясни ся що ми абиш сметаната за кайвето?" Та тестото като се замеси се оставя да се запознае с маята разбира се. Туй са случваше докато водих вътрешната борбъ ся свиди ли ми се вино за кавърмата или не. Тамън ме пребори съвестта и онуй взе вика добре съм и ся кво? Ми кво викам ела ся та накъсам на дребно и да те заболи глава и теб. Направих шест топки които лесно и хубаво разточих щото тестото е еластично. И по литература и по правя се така си стана. Разточените кръгове лепнах върху предварително омаслените или оливио-омазани в моя случай шоли от ВЪНШНАТА страна и ги положих в застлана с пекарска също леко погалена с мазна четка тава. Крайчетата на кошничките позавих да гоним и фасонт. Изпекох ги и после е лесно вече. Внимателно отделям и пълня тестените кошнички с кавърма и сервирах ето това. Показвам и салатите дето спретнах с него. Едната си е зелена с яйца и маслини, а другата... Пълен сбирщайн "Ала съни" ама вкусен. Второто чудо дето e има кус кус, ролца от раци, царевица и грах консерва, бекон, гъбки, маслинки, майонеза, лимонче разбира се и там черното пиперче сол и ади да ни е сладко



Много се срамувам / ама търпя/ ако дразня с тези излияния, но се присетих да покажа и още нещо. Правя го обикновено за гости или както мамината ме подсети съм била правила за годишнината от сватбата миналата година. Да ми се неначудиш къФ ентусиазъм. Но вижте го де. Отърва едно гости с възгласи които почват с "Алеле!" и свършват с "Дай виното!"
Денят е събота. Ей ся стана тя каквато стана. Хората в такива случаи чистят, ама аз пък си цапам. И се сещам за едно чудо дето отдавна искам да направя пак, но по липса на посуда и грознота на орижиналето се отлагах. Обачи като се заплеснах у един магазин и едни шоли за крем карамел ми се набиха у очи. Ша речете крем ша прая. Абсолютли сте в грешка. Аз дан' съм луда пак да ям сладко. Не, ша творим кавърма в нещо си. За целта закупих аз сладурите. Взех и свинско, къде 700-800 гр. дойде. Естествено, че е въпрос на вкус какво да е месото. И да е фъркало и да е бляло и да е гледало тъпо кат теле се си става. Мойто груфтеши. Та спретвам аз една кавърма като първо си запържвам месцето предварително накиснато да слуша в сос уорчестър, пиперите сите дето имах без червен, кимион, мащерка, малко чубричка и кориандър. Ощавих го с една порция от термо каната и оставих се задушава. Като взе ми намига на "разпадам се ве майко" го извадих и задуших лук нарязан на луни некви там с пръчици тиквичка, морков,гъби и чушка два джинса на цвят да се радваме на шаренко. Поръсих с червен пипер и отмерих съвестно две лъжици доматено пюре от мойто си. Загасих после таз убавиня с червено винце. Върнах и месцето и направих две вуду магии с дървеното да се омлати едно убаво.До тук добре. Туй лесно и само с лъжицата требе внимавам. Ама аз и тесто требе пека. Ми щом требе. Замесва се 500 гр. негде брашно с 1/3 кубче мая разтворено в 300 мл. хладка водица и ч.л. захар. Отделно при брашното слагаме ч.л. сол и около 80гр. сухо мляко или ако нямаме водътъ става прясно мляко и нея. Къде 300мл.. Аз обаче ни едно ни друго та се спасих със сметана на прах. Никой не разбра пък и си спестих:"А обясни ся що ми абиш сметаната за кайвето?" Та тестото като се замеси се оставя да се запознае с маята разбира се. Туй са случваше докато водих вътрешната борбъ ся свиди ли ми се вино за кавърмата или не. Тамън ме пребори съвестта и онуй взе вика добре съм и ся кво? Ми кво викам ела ся та накъсам на дребно и да те заболи глава и теб. Направих шест топки които лесно и хубаво разточих щото тестото е еластично. И по литература и по правя се така си стана. Разточените кръгове лепнах върху предварително омаслените или оливио-омазани в моя случай шоли от ВЪНШНАТА страна и ги положих в застлана с пекарска също леко погалена с мазна четка тава. Крайчетата на кошничките позавих да гоним и фасонт. Изпекох ги и после е лесно вече. Внимателно отделям и пълня тестените кошнички с кавърма и сервирах ето това. Показвам и салатите дето спретнах с него. Едната си е зелена с яйца и маслини, а другата... Пълен сбирщайн "Ала съни" ама вкусен. Второто чудо дето e има кус кус, ролца от раци, царевица и грах консерва, бекон, гъбки, маслинки, майонеза, лимонче разбира се и там черното пиперче сол и ади да ни е сладко


