Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dyaneff - майстор
Иванов ти кога видя 124-ка последно при тебе.
ivanovbg - майстор
Може да има 5-6 месеца... :?

goshku, ти сваля ли я клапата?
Последна промяна от ivanovbg на чет яну 24, 2013 7:43 pm, променено общо 1 път.
dyaneff - майстор
Аз пък си мислех, че само ние правим старите коли, а ти по-възрастна кола от 10 години не докосваш. :lol:
ivanovbg - майстор
Няма начин да откажеш на стари клиенти, а едно време тези коли бяха млади... Ама досега не съм видял изгоряло моторче вътре. Може окъсяването да е в кабела до клапата.
dyaneff - майстор
И аз съм сигурен, че е инсталация. Доста са ми минали през ръцете, защото по нашия край все още са актуални.
goshku - напреднал
ivanovbg написа:
Естествено че е масата на 7ми крак, а на 4 се получават импулсите от екуто за управление на моторчето. Нали мотора е 111-940 и частите са оргиналните? Я кажи и годината на производство и компа че и там има разлики при този мотор, а най добре е номера на дроселовата клапа.

Да 111.940 е мотора и са оригиналните части.Дросела е номер 000 141 91 25.Година на производство 11.92 а компа е 012 545 56 32 PM 0003.
dyaneff - майстор
Ами разпояваш моторчето. Захранваш го за части от секундата, после сменяш поляритета и виждаш дали се движи.
goshku - напреднал
dyaneff написа:
И аз съм сигурен, че е инсталация. Доста са ми минали през ръцете, защото по нашия край все още са актуални.

Инсталацията е сменена само кабела на дросела не съм го поглеждал кво става вътре.Но съм отварял дросела по точно съм свалял пластмасовия капак и вътре жиците добре изглеждаха.
ivanovbg - майстор
Да, прав е колегата 4 и 8. Еми сцепи кабелите от буксата до клапата и търси там да оправиш късото. Или пусни ток през една крушка от фар и гледай къде ще се загрее кабела.
dyaneff - майстор
Колкото повече въртиш дросела в ръцете си толкова повече проводниците в шлауха се разпадат. Забравих да уточня. На моторчето не подавай директно 12 Волта. Намери някакъв източник с напрежение 5-6 Волта.

Тема "Устройство за контрол на празен ход" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: