• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 121
Съвети за начинаещи готвачи.
Stefan_62 - майстор
Кво става с мезелиците бе изядохте ли ги :lol:, днес заложих новата партида от телешки суджук и телешки шол и сега ще пада чакане, а докато станат ще мезим от старите :lol:
LazarGanev - "Велик майстор"
Аз се измъчих докато изсуша една партида конска пастърма и суджук, трудна работа е по морето - влага и топло. Сякаш не ми се рискува с друга партида :x
a_anastassov - специалист
LazarGanev написа:
Аз се измъчих докато изсуша една партида конска пастърма и суджук, трудна работа е по морето - влага и топло. Сякаш не ми се рискува с друга партида :x
Използвай принудителен "вятър" с вентилатор(и) и няма да имаш проблеми. Със сушилнята, която съм я показал в по-горен пост, не съм имал такъв проблем. За Варна знам, че влажноста на въздуха е висока (бях студент във ВИНС - Влизаш Излизаш Началник/Нищо [не] Ставаш :lol: ) поради наличие на море, но мисля че вентилатори ще ти помогнат в сушенето.
LazarGanev - "Велик майстор"
Да, видях приспособлението, ама нямам време за това. :)
gogin - специалист
Аз като е топло включвам резервния хладилник и там суша, и се получава :drinkers:
bivolan - напреднал
Някой може ли да се сети къде тука по "сочните" теми имаше една рецепта за сушене на свинско филе или врат във фурна.Имам смътен спомен, че месото престояваше 12 или 24 часа в печката на 70 градуса и после нещо май се киснеше в някаква марината.
Днес остана тука от на жената манджите едно парче свинско филе, което не е много голямо, но като за първа проба ще е екстра и исках да го пробвам по тая рецепта, но не я намирам пущината...то взех вече да се чудя дали изобщо тука съм я чел [-(
jekasus - майстор
viewtopic.php?f=45&t=42016
На по-различно мнение съм(5-годишен опит в колбасарница), но сега не ми се пише.
bivolan - напреднал
:prayer: =D>

Търсих, търсих, че и в Офроуд форума "ходих" да търся, а то било в "Говорилнята".

Ами пробвах го мезето и горе-долу стана.Престоя във фурната около 14 часа и излезе направо сготвено.Може би следващия път ще го оставя около 10ина часа да престои на около 60 градуса.Марината направих със същите подправки на око и стана екстра.Месото престоя 4-5 часа и определено се поосвежи и доби вкуса на подправките.

Показателен е факта, че гостите първо него го "ометоха" и покрай цялото шетане около трапезата не се сетих да го снимам в готов вид, но определено ще има и следващ път, особено сега, когато сезонът на пастърмите отмина.
filmatoplo - майстор
Вчера нарязахме сушения бут с един приятел да го пробваме за празника -супер беше станал =D> що песни казахме с тъпан,гайда,китара и акордеон :partyman: , аз мога само на тъпан :lol: .След малко ще пробваме други мезета -брат ми се казва Гошо :drinkers: .
В печката,температурата за сушене не трябва да превишава 50 градуса!
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 121

Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: