Кво става с мезелиците бе изядохте ли ги
, днес заложих новата партида от телешки суджук и телешки шол и сега ще пада чакане, а докато станат ще мезим от старите 
Съвети за начинаещи готвачи.
Stefan_62
- майстор
1205 мнения в "Домашен майсторлък - месна диета :-D"
LazarGanev
- "Велик майстор"
- Мнения: 14852
Аз се измъчих докато изсуша една партида конска пастърма и суджук, трудна работа е по морето - влага и топло. Сякаш не ми се рискува с друга партида 
a_anastassov
- специалист
- Мнения: 243
LazarGanev написа:Аз се измъчих докато изсуша една партида конска пастърма и суджук, трудна работа е по морето - влага и топло. Сякаш не ми се рискува с друга партидаИзползвай принудителен "вятър" с вентилатор(и) и няма да имаш проблеми. Със сушилнята, която съм я показал в по-горен пост, не съм имал такъв проблем. За Варна знам, че влажноста на въздуха е висока (бях студент във ВИНС - Влизаш Излизаш Началник/Нищо [не] Ставаш
LazarGanev
- "Велик майстор"
- Мнения: 14852
Да, видях приспособлението, ама нямам време за това. 
bivolan
- напреднал
- Мнения: 44
Някой може ли да се сети къде тука по "сочните" теми имаше една рецепта за сушене на свинско филе или врат във фурна.Имам смътен спомен, че месото престояваше 12 или 24 часа в печката на 70 градуса и после нещо май се киснеше в някаква марината.
Днес остана тука от на жената манджите едно парче свинско филе, което не е много голямо, но като за първа проба ще е екстра и исках да го пробвам по тая рецепта, но не я намирам пущината...то взех вече да се чудя дали изобщо тука съм я чел
Днес остана тука от на жената манджите едно парче свинско филе, което не е много голямо, но като за първа проба ще е екстра и исках да го пробвам по тая рецепта, но не я намирам пущината...то взех вече да се чудя дали изобщо тука съм я чел
bivolan
- напреднал
- Мнения: 44
Търсих, търсих, че и в Офроуд форума "ходих" да търся, а то било в "Говорилнята".
Ами пробвах го мезето и горе-долу стана.Престоя във фурната около 14 часа и излезе направо сготвено.Може би следващия път ще го оставя около 10ина часа да престои на около 60 градуса.Марината направих със същите подправки на око и стана екстра.Месото престоя 4-5 часа и определено се поосвежи и доби вкуса на подправките.
Показателен е факта, че гостите първо него го "ометоха" и покрай цялото шетане около трапезата не се сетих да го снимам в готов вид, но определено ще има и следващ път, особено сега, когато сезонът на пастърмите отмина.
filmatoplo
- майстор
- Мнения: 17833
Вчера нарязахме сушения бут с един приятел да го пробваме за празника -супер беше станал
що песни казахме с тъпан,гайда,китара и акордеон
, аз мога само на тъпан
.След малко ще пробваме други мезета -брат ми се казва Гошо
.
- Мнения: 2
В печката,температурата за сушене не трябва да превишава 50 градуса!
Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!
