peterdimov написа:+1 за това да сме хора вече писах мейла,а EDI опашката на фрезера е 1/4" около 6 ммПоздравления и от мен. 1/4 и 6мм са различни цанги. Пишат, че са профи качество. Ако можеш, пиши отзиви когато ги ползваш.
Много съм доволен в неделя ги пускам в експлоатация,а после ще кажа за качеството.Надявам са да не са супер китайци
Всичко за дърводелството
nikolson
- майстор
133 мнения в "Къде продават такива фрезери"
EDI
- майстор
Въх, 6,35 е цангата.Надали имаш, ама ще трябва да търсиш.Нещо малка ми се вижда опашката за такъв тип фрезери.Обикновено са 12 и 12,7.Да ти кажа, като ги слагаш, набивай ги до дупка в машината.Това нещо има големи ъглови скорости и бая триене, да не стане фал по време на работа.Това най-важи за табления.С каква фреза ще ги въртиш.
griffin
- майстор
Колега честито за фрезерите, както каза еди слагай ги максимално плътно в машината защото при тая опашка фрезера ще има склонност към трептене и може да се охлаби и да излезе. Съобрази скоростите на фрезата с фрезера би трябвало да имаш упътване в книжката, но аз широките ги въртя на 1-ва или максимум 2-ра скорост като не насилвам материала който подавам към фрезера. Опашката е малко по голяма от 6 мм но мисля че още в началото споменах че има различни стандарти. Повечето от оберфрезите в момента се оборудват с трите размера цанги 6, 1/4, 8мм. В България по мое време само скил имаше тоя набор цанги но в момента гледам че и боша е такъв набор. В най-лошия случай намираш един стругар и готово цангата не е ракетна наука предполагам в всяка работилница ще могат да ти изработят освен ако цангите не е от тия изкилиферчените на бош и девалт който са с самоотключване, но предполагам и това ще може да се изработи.
Фрезерите са с прилично качество за парите си
но едва ли са идеални, редовно си ги чисти особенно ако работиш с по смолист материал т.к натрупването на боклуци по фрезерите по бързо ще ги скапе.
Следя темата ако има нещо друго с което мога да помогна може и на лично че не винаги стигам до сайта
.
Фрезерите са с прилично качество за парите си

Следя темата ако има нещо друго с което мога да помогна може и на лично че не винаги стигам до сайта

profesionalist_wood
- майстор
Обаче тоя янки когато е създавал банцига е сложил доста излишни неща,въпреки че и аз проектирам такива неща на компютър,има доста безмислени неща като регулиращия плот,ми нали въртящия механизъм е от дърво и ще се скапе бързо освен да се направи една метална планка със сачмени лагери и с по-опростена конструкция
peterdimov
- специалист
Благодаря на всички.Аз имам две машинки едната е китайска ,а другата съм я купувал преди 5 год. от един битак в Англия и е някаква измислена,но е с 12,7 цанга.Фрезерите ще ги карам с китайчето ,пък ще видим какво ще стане.Ще пиша като имам впечатления за фрезерите.Благодаря на всички за съветите 

EDI
- майстор
Хайде, като направиш нещо или ги пробваш, чакаме да видим малко снимки на готови детайлчета.Аз също си правя тука едни сметки за подобен комплект, но 12,7 мм.Сега карам с фреза 8 мм, но ще си вземам фреза с цанга 12 / в понеделник я чакам/ и един удължител/редуктор от 12 на 12,7 мм на СМТ, та ще си правя и нова маса за новата фреза.Старата фрезичка ще става пак на маса, но хоризонтална вече.
EDI
- майстор
monilan написа:Тези фрезери дето ги продават в Евромастер по 85лв кутията, струва ли си да се вземат?Като начало си струват.Не са нещо кой знае какво, но вършат работа.Имай предвид, че размерите са инчови, нищо че са с опашка 8 мм.После ще започнеш да търсиш по-качествени и различни профили фрезери, следва минаване на 12 мм машина, после отиваш на фрезери СМТ или ФРУД.Така вървят нещата, личен опит

Тема "Къде продават такива фрезери" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература