Да , по пътя за Бистрица, в самото начало, след бетоновия възел. Днес пак ходих, ама еди преди мене купи всичките 3 чувала. Сигурно ще ги претопява, а можеха да още да бъдат полезни. Момчето на касата каза , че пак ще идват нови пратки.

toni188 написа:Днеска ми пристигна драйвера за стъпковия мотор от Сириус и четейки тука отзивите за тяхните платки, реших да я проверя обстойно за пропуски и объркани елементи. За щастия свичко си беше точно и тръгна от първия път. Сега тука е проблема, който доведе до изгаряне на чипа предполагам. При първите тестове драйвера го захраних с 22 волта филтрирано напрежение, което явно дойде малко и мотора не искаше да се развърта много. При следващата проба реших да пробвам с по-високо напрежение, но филтрирано с кондензатора идваше 45 волта, а чипа го дават до 40 волта така, че махнах кондензатора и при напрежение 28 волта мотора си въртеше доста по-бързо, но за кратко и чипа Л298 изгоря. Има ли връзка както си мисля, че чипа изкиха заради липсата на кондензаторите? При първото тестване работеше около 30 мин. без проблем, а при второто около 1 мин.
toni188 написа:Днеска ми пристигна драйвера за стъпковия мотор от Сириус и четейки тука отзивите за тяхните платки, реших да я проверя обстойно за пропуски и объркани елементи. За щастия свичко си беше точно и тръгна от първия път. Сега тука е проблема, който доведе до изгаряне на чипа предполагам. При първите тестове драйвера го захраних с 22 волта филтрирано напрежение, което явно дойде малко и мотора не искаше да се развърта много. При следващата проба реших да пробвам с по-високо напрежение, но филтрирано с кондензатора идваше 45 волта, а чипа го дават до 40 волта така, че махнах кондензатора и при напрежение 28 волта мотора си въртеше доста по-бързо, но за кратко и чипа Л298 изгоря. Има ли връзка както си мисля, че чипа изкиха заради липсата на кондензаторите? При първото тестване работеше около 30 мин. без проблем, а при второто около 1 мин.Не зная дали чипа е бил с радиатор или не, а така също и типа на мотора
stilnik написа: Изглежда тези драйвери могат да работят само на 12v DC. Aз ги пробвах не само на 24V, но и на 32V, гърмяха като пуканки.Гърми не само 298, но и 297. За да се предпазиш от нови разходи, не ги захранвай на по-високо напрежение от 12v. А най - добре е да си поръчаш от ebay - дори и по ефтино ще ти излезе!Грешка stilnik.Няма такова нещо "Изглежда".
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: