Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
spro - специалист
Здравейте Колеги,
Моля ви за помощ. Имам перална машина SANG WS1200S, не зная от кога, но нагревателя не топли. След като напълни казана и почне да работи, температурата на водата стои с температурата на входящата вода. Така и не мога да разбера защо. Нагревателя не е изгорял, мерих го на съпротивление дава 35ома, може и да е малко, но го извадих и го пробвах в кофа с вода-топли. В монтиран вид до него от ляво стои един датчик-мисля за наличие на вода. И него го мерих, без вода с мултицета не дава верига, при работеща перална с фазомера ми дава наличие на фаза и на двата извода.
Моля ви дайте съвет какво да правя, къде да търся повреда или неработеща част.
Благодаря.
moimoimoi - майстор
щом има на двата извода фаза значи няма нула
ако обърнеш щепсела най вероятно на нагреватела ще има само нула
т.е. един от двата захранващи проводника на нагреватела е прекъснат-може и от терморегулатора да е или от програматора
но щом върти двигателя явно до пералнята идва 220волта
fox_vt - майстор
Както каза moimoi проблема е във веригата на нагревателя и управлението му.Търсиш всички свързани към него датчици за вода,терморегулатори,терморелета и т н .Програматора какъв е механичен или електронен,ако е механичен може да има нагар по контактните пъпки.Ако е електронен може да е изгорял силов управляващ елемент(тиристор,симистор и т н).Има вариант ако има електронен датчик за температура да не показва коректно и да лъже че водата е загряла.Варианти много изключвай един по един заподозрените и както казва шерлок холмс ще стигнеш до виновника.
dyaneff - майстор
Обикновено ниворегулатора пуска нагревателя.
spro - специалист
Програматорът е механичен.
п.с.
Ето, идват и въпросите ми. Тъй като не зная как да направя замерванията/почистване бихте ли ме посъветвали как да го направя.
- Ако има нагар по контактните пъпки на програматора как да ги почистя;
- Ако ниворегулатора е заминал как да го замеря?
fox_vt - майстор
dyaneff написа:
Обикновено ниворегулатора пуска нагревателя.
Той му разрешава да бъде пуснат :-D но ако програматора и терморегулатора не са съгласни демек повредени :wink: Всичко във веригата му е последователно едно да даде фира и аут.

пп най лесно е да проследиш цялата верига от край до край и след това при изваден от контакта щепсел,проверяваш един по един на съпротивление или верига на мултицета дали всички за задействани така да се каже.Програматора е последна грижа щото разглобяването и последващото му правилно сглобяване си е приключение.Поне при по старите перални беше така.
spro - специалист
Направих няколко снимки с оглед ваши съвети. Ниворегулатора се вижда до нагревателя. Като проследих линията всичко влиза в платката на снимка 3, оградил съм проводниците.

Прикачен файл

4.JPG
4.JPG (27.71 KиБ) Видяна 4165 пъти

Прикачен файл

3.JPG
3.JPG (76.1 KиБ) Видяна 4165 пъти

Прикачен файл

2.JPG
2.JPG (27.59 KиБ) Видяна 4165 пъти

Прикачен файл

1.JPG
1.JPG (22.32 KиБ) Видяна 4165 пъти
dyaneff - майстор
Това за което говориш е терморегулатор. Нивомера е http://prntscr.com/rwnzp ограденото с червено. До него води едно маркуче. Духни в маркучето по посока на барабана да не е запушено. И провери с подходящ уред нагревателя да не е окъсил или на корпус.
spro - специалист
От друга страна както moimoimoimoi посъветва обърнах щепсела-действително фаза до нагревателя и до както вече разбрах терморегулатора напрежение не достига.
Къде мога да търся повреда в този случай?
moimoimoi - майстор
ами търсиш я с фазомера къде се губи
1 съвет
обърни пак щепсела така че на нагревателя да има пак на двете клеми напрежение,после изключи щепсела, откачи единия проводник от нагревателя,като гледаш да не опира никъде и пак влючваш,този от кабелите на нагревателя на който има фаза е здравия а този който вече не свети е проблемния участък-за да може да се ориентираш накъде е проблема, и проследяваш-все в някой елемент фазаа ще влиза и поради лоша връзка няма да излиза -т.е. прекъсната е

Тема "sang ws1200s нагревателя не топли водата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: