Здравйте!
Работя по проект за робот, който се зарежда сам при необходимост. За целта трябва да построя "docking station"(док..
), който реших да бъде захранван от слънчев панел и вятърна мелница (уча в Германия и тук идеята за "green energy" е много популярна и може да ми донесе допълнителни точки
). Роботът е готов и се задвижва с 4 батерии от по 1.2V. В станцията ми е нужна още една батерия от 1.2V, която спомага за прикачването... Тъй като съм доста бос в електротехниката Ви моля за мнение по въпроса. За мелницата смятам да използвам обикновен ел.мотор, който въртян от вятъра също отдава енергия(нали?)(аз уж пробвах, но да съм сигурен..
) Има ли възможност двата модула да се вържат в схема, която да спира зареждането, когато батериите са заредени или още по-добре да пуска лампичка или звуков сигнал? Времето за зареждане и ефективността са на последно място, въпреки, че всяко оптимизиране би било в полза. Тъй като има временни проблеми със софтуера за разпознаване на станцията реших да направя това запитване. За сега не ми трябват схеми, а мнения. Надявам се до седмица софтуерните проблеми да бъдат решени и тогава ще закупя панела и ще мога да кажа по-точни стойности, върху които евентуално да бъде направена схемата.
Ще съм невероятно благодарен на каквото и да било съдействие, мнения и критики.
Спиро
Работя по проект за робот, който се зарежда сам при необходимост. За целта трябва да построя "docking station"(док..

Ще съм невероятно благодарен на каквото и да било съдействие, мнения и критики.
Спиро