Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
бат Вальо
- специалист
33 мнения в "Проблем с покрива на новопостроена къща"
Вадим Владимиров
- специалист
Според мен най-добре е да се събори стария и да се изгради нов. Мисля, че другото са пари на вятъра. Процеса на гниене е в развитие, така че много-много варианти няма.
професионал
- специалист
Защо, по дяволите никой не слага оттдушници по тези битумни керемиди!
(изключвам доказаните специалисти от форума)

schuldiner
- майстор
Като гледам конструкцията - 100% циганско изпълнение, та си мисля, че проблемът може да е всякакъв. Решение, решение... за да не се набутваш отсега с нов покрив, провери за течове. Ако можеш, качи се и огледай за видими дефекти на покритието - как е залепено, как се оттича водата покрай комините, дали не връща от улуците като се препълнят... такива работи.
Смея да твърдя, че наличието или липсата на топлоизолация няма общо, но пък откъде се вземат водните пари и как се вентилира подпокривното има. Т.е. ако не е от теч влагата, дали не е идва от къщата. Тази стая-тераса да не е работеща кухня? На банята отдушникът стига ли над покрива (не се смейте, и това съм виждал - 5 етажа, по 3 бани на етаж, в подпокривното изведени)? Между другото, кога е строена къщата? Питам заради строителната влага, макар че би трябвало, щом става такова течение през покрива, да не е от нея (освен ако не е правена тази есен).
Следващото е да осигуриш правилна вентилация. Гледай линковете на колегите, ако не ти е ясно, но принципът е прост - в подпокривното въздухът влиза откъм стрехите и излиза през билата. Ако проблемът ти е само в липсата на отдушници за битумни керемиди, това е лесно поправимо. Но как цялата ти къща се проветрява през тавана, не ми е много понятно. Нали уж бетон, плоча, врати тук-там поне имаш...
Смея да твърдя, че наличието или липсата на топлоизолация няма общо, но пък откъде се вземат водните пари и как се вентилира подпокривното има. Т.е. ако не е от теч влагата, дали не е идва от къщата. Тази стая-тераса да не е работеща кухня? На банята отдушникът стига ли над покрива (не се смейте, и това съм виждал - 5 етажа, по 3 бани на етаж, в подпокривното изведени)? Между другото, кога е строена къщата? Питам заради строителната влага, макар че би трябвало, щом става такова течение през покрива, да не е от нея (освен ако не е правена тази есен).
Следващото е да осигуриш правилна вентилация. Гледай линковете на колегите, ако не ти е ясно, но принципът е прост - в подпокривното въздухът влиза откъм стрехите и излиза през билата. Ако проблемът ти е само в липсата на отдушници за битумни керемиди, това е лесно поправимо. Но как цялата ти къща се проветрява през тавана, не ми е много понятно. Нали уж бетон, плоча, врати тук-там поне имаш...
VLADO66
- майстор
Проблема на битумните керемиди е че трудно се открива пробива,освен ако не е нарушено покритието.Грешка е че ОСБ-то е мазано с битум който не му дава да диша.При всички положиния трябва да се смени поразения участък-там ОСБ-то може да се е напило от липса на надулучна пола/много обича да пие вода
/Относно вентилацията може да се поставят отдушници http://www.armormat.com/bg/accessgroupinfo_3.php препоръката ми е да са билни-по-безболезнен за покрива монтаж.Направи снимки и отгоре.

Вадим Владимиров
- специалист
ebahti написа:Убеден съм, че за пръв път виждаш ребра положени върху маия (наклонено било). Ето ти и ребра върху маия, та дори и подрязани.schuldiner написа:Като гледам конструкцията - 100% циганско изпълнение.......Може ли да кажеш на аудиторията защо???
Прикачен файл:
P1060688.jpg (106.57 KиБ) Видяна 3392 пъти
Тема "Проблем с покрива на новопостроена къща" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература