Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
бат Вальо - специалист
ОСБ, после май са сложили битумен грунд и битумни керемиди.
Вадим Владимиров - специалист
Според мен най-добре е да се събори стария и да се изгради нов. Мисля, че другото са пари на вятъра. Процеса на гниене е в развитие, така че много-много варианти няма.
VLADO66 - майстор
Пиши в Гугъл,може също и тук 'вентилиран покрив' и ще видиш къде ти е грешката.
професионал - специалист
Защо, по дяволите никой не слага оттдушници по тези битумни керемиди! :x (изключвам доказаните специалисти от форума)
бат Вальо - специалист
Аз грешка нямам щото така взех къщата. Въпроса ми е какво да правя за напред при положение че вече е мухлясало. Пак ви казвам, че в подпокривното става течение от някъде. Та този мухъл е по вероятно да не е от задух, а от теч.
schuldiner - майстор
Като гледам конструкцията - 100% циганско изпълнение, та си мисля, че проблемът може да е всякакъв. Решение, решение... за да не се набутваш отсега с нов покрив, провери за течове. Ако можеш, качи се и огледай за видими дефекти на покритието - как е залепено, как се оттича водата покрай комините, дали не връща от улуците като се препълнят... такива работи.
Смея да твърдя, че наличието или липсата на топлоизолация няма общо, но пък откъде се вземат водните пари и как се вентилира подпокривното има. Т.е. ако не е от теч влагата, дали не е идва от къщата. Тази стая-тераса да не е работеща кухня? На банята отдушникът стига ли над покрива (не се смейте, и това съм виждал - 5 етажа, по 3 бани на етаж, в подпокривното изведени)? Между другото, кога е строена къщата? Питам заради строителната влага, макар че би трябвало, щом става такова течение през покрива, да не е от нея (освен ако не е правена тази есен).
Следващото е да осигуриш правилна вентилация. Гледай линковете на колегите, ако не ти е ясно, но принципът е прост - в подпокривното въздухът влиза откъм стрехите и излиза през билата. Ако проблемът ти е само в липсата на отдушници за битумни керемиди, това е лесно поправимо. Но как цялата ти къща се проветрява през тавана, не ми е много понятно. Нали уж бетон, плоча, врати тук-там поне имаш...
ebahti - майстор
schuldiner написа:
Като гледам конструкцията - 100% циганско изпълнение.......
Може ли да кажеш на аудиторията защо???
VLADO66 - майстор
Проблема на битумните керемиди е че трудно се открива пробива,освен ако не е нарушено покритието.Грешка е че ОСБ-то е мазано с битум който не му дава да диша.При всички положиния трябва да се смени поразения участък-там ОСБ-то може да се е напило от липса на надулучна пола/много обича да пие вода :x /Относно вентилацията може да се поставят отдушници http://www.armormat.com/bg/accessgroupinfo_3.php препоръката ми е да са билни-по-безболезнен за покрива монтаж.Направи снимки и отгоре.
Вадим Владимиров - специалист
ebahti написа:
schuldiner написа:
Като гледам конструкцията - 100% циганско изпълнение.......
Може ли да кажеш на аудиторията защо???
Убеден съм, че за пръв път виждаш ребра положени върху маия (наклонено било). Ето ти и ребра върху маия, та дори и подрязани.
Прикачен файл:
P1060688.jpg
P1060688.jpg (106.57 KиБ) Видяна 3390 пъти
. А по отношение на OSB-то...винаги съм казвал, че по-добро от плътната дъсчена обшивка няма. А и при положение, че е по-скъпо, като материал, не разбирам защо все още се слага на покрива. А дали има и рулонна или някаква друга хидроизолация под битумните керемиди?
stenmark - специалист
Вадиме писах ти на лични,ако може би ли ми отговорил.

Тема "Проблем с покрива на новопостроена къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: