Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Аз имам проблем със 1 стена в стаята на децата. Отвън минава стълбището за 2-рия етаж и стената почти винаги е влажна, та аз се опитах да налепя от вътре стереопор 5мм ролка вид на тапет и върху стереопора налепих фото тапет ,оградих го със лайсни и стана страхотно, ама за кратко . Когато стената се навлажни от дъждовете стереопора се изду и отлепи от стената :? . Стана много грозно и свалих всичко наново залепих обикновен тапет , не е толкова красив като първия - :cry: . Искам да попитам ,ако залепя с такова лепило ще държи ли ако стената е влажна?

п.с. Пролет искам да махам това "Гадно" външно стълбище но поне за зимата да не влиза влага!
prascho - майстор
благодаря ти, чр копира описанието на продукта, което вчера си прочетох усърдно юнион:). Не знаех че се изявяваш като дистрибутор. Казваш ми че с 18 лева ще покрия 156 квадратни метра стена. Ако е така то излиза без пари спрямо термоизолационните лепила /1 торба за 12 лева примерно/. Икономисват се и дюбели...Искам отзиви от клиенти, работили с продукта поне преди 1-2 години. Колкото до човека с влагата. Най-разумно е да лепнеш някаква хидроизолация от външната страна /от към стълбището/. Не го ли направиш влагата и мухъла ще ти избият каквото и да сложиш отвътре.
prascho - майстор
юнион обеден ли си, че става въпрос за 18 лева за 12 флакона? :?:
UNIOR - модератор
Ние сме дистрибутори на този продукт, и тъи като има двама вносители на този продукт цената е различна, при нас е по скъпо, не го отричам, що се отнася за копирането на описанието, си прав но при зададен такъв въпрос сметнах че не е погледнато на линка който съм посочил и реших да го покажа по видимо.Продукта е нов и Дубели не са необходими, това го пише в описанието на продукта, нали казваш че си го прочел внимателно.Разхода който е посочен е при максимално равна и глатка стена, при тухлена зидария разхода е около 8/9кв2 с един флакон.
dragoniliyan - помощник
Аз съм ползвал токова лепило ( не тази марка )различна марка, но сме слагали стереопор към плоскосто OSB.
За всеки случай слагахме и дюбели.
В описанието на продута пише без да се слага, но когато искаш да нямаш ядове е добре да се застраховаш и аз така направих.
Тани - модератор
prascho написа:
юнион обеден ли си, че става въпрос за 18 лева за 12 флакона? :?:
Цената е за флакон , а не за кашон!
UNIOR - модератор
Сега си видях грешката, благодарея Тани. Да цената е за един флакон, а в кашон са 12бр., това е цената когато се купува цял кашон.
Тани - модератор
Абе то не е грешка , а професионално изкривяване , аз разбрах веднага , но нали съм търговец( бивш).Ние търговците си говорим така - кодирано ! :-D :-D :-D
UNIOR - модератор
Да така е , някой път се улавям да приказвам на клиент и той да ме гледа като пън, и нищо не разбира :-D , нещо като разговор между програмист и художник :-D, абе луда работа.
Здравей.
Понеже работя в БОРО мога да ти препоръчам един от нашите продукти, който се казва Теракол за топлоизолации.
Има по-голямо отворено време но след това става като камък.

http://boro-bg.com/articledetails.php?ArticleID=17

След като налепиш стиропора, може да поставиш мрежа и да шпакловаш с него.

Преди полагането на финна шпакловка или мазилка (силиконова, минерална или друга http://boro-bg.com/articles.php?ArticleGroupID=11 ), трябва да грундираш основата с един друг продукт Бороконтакт - розов на цвят

http://boro-bg.com/articledetails.php?ArticleID=57

ако мислиш да шпакловаш финно и след това да боиадисваш грундирай с Борогрунд - бял на цвят

http://boro-bg.com/articledetails.php?ArticleID=55

Надявам се да съм полезен :roll:

Един два реда за модераторите и останалите патриоти във форума.
Отговаряйте на въпросите на човека а не се занимавайте с глупости от рода кирилица латиница не ми давайте наклон на некои работи
Последна промяна от martindimitrov на чет дек 20, 2007 3:41 pm, променено общо 1 път.

Тема "С какво се лепи стиропор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: