Ел. инструментите. Консумативи.
valerko - специалист
Аз пък вече си го направих от едното зарядно за лаптоп, върти ще ме пребие, ама не съм още го пробвал в реални условия, под товар. Разглобих батерията вътре са 15 елемента по 1,2В значи 18В. Благодаря на всички за безценните съвети.
colyo - специалист
От известно време старото ми вярно куче "TESCO" 18 V взе много бързо да сдава багажа и реших да му сменя елементите. Уж от скъпите взех по 3лв парчето ама изкараха цели 3 месеца и умряха. Имам правено зарядно за кола от 2 захранвания за "Правец" 10А и пробвах с него. Върти та се къса. На големи види примерно 5х60 се мръщи, но за по-малки е огън.
estorm - специалист
valerko написа:
Аз пък вече си го направих от едното зарядно за лаптоп, върти ще ме пребие, ама не съм още го пробвал в реални условия, под товар. Разглобих батерията вътре са 15 елемента по 1,2В значи 18В. Благодаря на всички за безценните съвети.
Колега след пробата пиши за резултата. Единия ми винтоверт е на ток, но ползвам траф 5 кила. Интересно ми е това зарядно колко ще издържи на над 10 ампера натоварване. С трафа не се замисля и на 6х80.
valerko - специалист
estorm написа:
valerko написа:
Колега след пробата пиши за резултата. Единия ми винтоверт е на ток, но ползвам траф 5 кила. Интересно ми е това зарядно колко ще издържи на над 10 ампера натоварване. С трафа не се замисля и на 6х80.
OK. На зарядното пише 3,16 ампера. Аз не мисля да го напиням с по-сериозни бургии. За нещо елементарно ми трябва, да завия 10 винта, да пробия 5-6 дупки Ф4,5,6 мм. За по-тежки случаи си имам бормашина и перфоратор.
Bojidar_Donev - специалист
Здравейте съфорумци ! И аз купих 1 немски винтоверт с 2 батерии но не след дълго и двете отидоха .... Обмислях няколко варианта .. Да заменя елементите , прословутото компютърно захранване и тн. но накрая го измислих тъй като имам достъп до акумулатори 12В 9А реших да го свържа към такъв ! Отворих машинката за да се покажат по добре пластинките контактуващи с батерията и свързах към тях съответно 4ервена жи4ка към плюс и 4ерна към минус след това залях вси4ко със силикон за да не се размества и го затворих . На ве4е изведените жици сложих по една клема . Акумулатора съм го захванал към винтоверта с тиксо малко е циганско но върши работа засега :-D Като се изтощи батерията махам клемите на винтоверта и свързвам зарядно . Като го заредя ме издържа около месец много е икономи4ен (като имате впредвид 4е не го жаля бургия Ф 10 за нищо я няма) а ако не го ползвам и след половин година пак ще е на линия саморазряда е по4ти кикакъв ! Ето видео http://www.youtube.com/watch?v=i-v7i-aH ... e=youtu.be ако имате въпроси питайте :supz:
jekasus - майстор
Какви пари са тия акумулатори? И как си закрепи камерата на челото :lol: :?
jekasus написа:
Какви пари са тия акумулатори? И как си закрепи камерата на челото :lol: :?
Абе кво да ти кажа не съм свикнал да снимам с видеокамера първо я държах с другата ръка а после под мишница .... А относно акумулатора нашите имат бизнес с детски акумулаторни коли4ки и преватизирах един .. Акумулатора не е проблем можеш да го намериш за не пове4е от 20 лв. нов ако имаш зарядно ... си то4ен то е проблема защото е по - скъпи4ко и ако трябва да ги купуваш и 2те .....Ми тва общо взето дано съм ти помогнал
MrMurdjo - майстор
Не че нещо, ама формулировката
Винтоверта от батерии може ли на ток?
предполага, че при батериите не работи с ток :-D
estorm - специалист
Имам един перфоратор на 24в. Дали два такива вързани последователно ще го подкарат да дупчи бетон поне 30на дупки ф6х60мм . Някой да има идея колко вата траф би го подкарал пълноценно ? Кажете и за зарядното на тия 12в акумулатори колко струва?
estorm написа:
Имам един перфоратор на 24в. Дали два такива вързани последователно ще го подкарат да дупчи бетон поне 30на дупки ф6х60мм . Някой да има идея колко вата траф би го подкарал пълноценно ? Кажете и за зарядното на тия 12в акумулатори колко струва?
Моят акумулатор е много голям и тежък все пак е 9 А на теб ти трябват 2 по малки не знам то4но какви ампери има ма примерно 2 по 12В 4,5 А са супер :) тая гимнастика с трафа ми се стори много сложна за изпълнение :Д Колкото до ватовете нямам представа но като са хубави акумулаторите що дупки ще издуп4и с един заряд .... Колкото до заряднотоо ами скъпи4ки са на руския пазар в Пловдив миналата година вървяха 30,40 лв.

Тема "Винтоверта от батерии може ли на ток?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: