Аз пък вече си го направих от едното зарядно за лаптоп, върти ще ме пребие, ама не съм още го пробвал в реални условия, под товар. Разглобих батерията вътре са 15 елемента по 1,2В значи 18В. Благодаря на всички за безценните съвети.
Ел. инструментите. Консумативи.
valerko
- специалист
40 мнения в "Винтоверта от батерии може ли на ток?"
colyo
- специалист
От известно време старото ми вярно куче "TESCO" 18 V взе много бързо да сдава багажа и реших да му сменя елементите. Уж от скъпите взех по 3лв парчето ама изкараха цели 3 месеца и умряха. Имам правено зарядно за кола от 2 захранвания за "Правец" 10А и пробвах с него. Върти та се къса. На големи види примерно 5х60 се мръщи, но за по-малки е огън.
estorm
- специалист
valerko написа:Аз пък вече си го направих от едното зарядно за лаптоп, върти ще ме пребие, ама не съм още го пробвал в реални условия, под товар. Разглобих батерията вътре са 15 елемента по 1,2В значи 18В. Благодаря на всички за безценните съвети.Колега след пробата пиши за резултата. Единия ми винтоверт е на ток, но ползвам траф 5 кила. Интересно ми е това зарядно колко ще издържи на над 10 ампера натоварване. С трафа не се замисля и на 6х80.
valerko
- специалист
estorm написа:OK. На зарядното пише 3,16 ампера. Аз не мисля да го напиням с по-сериозни бургии. За нещо елементарно ми трябва, да завия 10 винта, да пробия 5-6 дупки Ф4,5,6 мм. За по-тежки случаи си имам бормашина и перфоратор.valerko написа:Аз пък вече си го направих от едното зарядно за лаптоп, върти ще ме пребие, ама не съм още го пробвал в реални условия, под товар. Разглобих батерията вътре са 15 елемента по 1,2В значи 18В. Благодаря на всички за безценните съвети.Колега след пробата пиши за резултата. Единия ми винтоверт е на ток, но ползвам траф 5 кила. Интересно ми е това зарядно колко ще издържи на над 10 ампера натоварване. С трафа не се замисля и на 6х80.
Bojidar_Donev
- специалист
Здравейте съфорумци ! И аз купих 1 немски винтоверт с 2 батерии но не след дълго и двете отидоха .... Обмислях няколко варианта .. Да заменя елементите , прословутото компютърно захранване и тн. но накрая го измислих тъй като имам достъп до акумулатори 12В 9А реших да го свържа към такъв ! Отворих машинката за да се покажат по добре пластинките контактуващи с батерията и свързах към тях съответно 4ервена жи4ка към плюс и 4ерна към минус след това залях вси4ко със силикон за да не се размества и го затворих . На ве4е изведените жици сложих по една клема . Акумулатора съм го захванал към винтоверта с тиксо малко е циганско но върши работа засега
Като се изтощи батерията махам клемите на винтоверта и свързвам зарядно . Като го заредя ме издържа около месец много е икономи4ен (като имате впредвид 4е не го жаля бургия Ф 10 за нищо я няма) а ако не го ползвам и след половин година пак ще е на линия саморазряда е по4ти кикакъв ! Ето видео http://www.youtube.com/watch?v=i-v7i-aH ... e=youtu.be ако имате въпроси питайте 

Bojidar_Donev
- специалист
jekasus написа:Какви пари са тия акумулатори? И как си закрепи камерата на челотоАбе кво да ти кажа не съм свикнал да снимам с видеокамера първо я държах с другата ръка а после под мишница .... А относно акумулатора нашите имат бизнес с детски акумулаторни коли4ки и преватизирах един .. Акумулатора не е проблем можеш да го намериш за не пове4е от 20 лв. нов ако имаш зарядно ... си то4ен то е проблема защото е по - скъпи4ко и ако трябва да ги купуваш и 2те .....Ми тва общо взето дано съм ти помогнал![]()
Bojidar_Donev
- специалист
estorm написа:Имам един перфоратор на 24в. Дали два такива вързани последователно ще го подкарат да дупчи бетон поне 30на дупки ф6х60мм . Някой да има идея колко вата траф би го подкарал пълноценно ? Кажете и за зарядното на тия 12в акумулатори колко струва?Моят акумулатор е много голям и тежък все пак е 9 А на теб ти трябват 2 по малки не знам то4но какви ампери има ма примерно 2 по 12В 4,5 А са супер

Тема "Винтоверта от батерии може ли на ток?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература