Здравей,първо искам да вкарам котела в режим и ако има нужда тогава.Аз всяка година правя някакви подобрения,на принципа проба-грешка 

tomi777 написа:Здравейте ,на всички.Прочетох всичко написано дотук и понеже с тези неща се занимаваше баща ми не съм много в час и имам следния въпрос.Къщата ми беше на един етаж и има изградено парно с радиатори,което е без помпа с отворена система.Сега надстроявам още три етажа на които искам да сложа водно подово.Въпросът ми е дали може да се използва старата инсталация и към нея да се надгражда или всичко на ново?Трябва да се прегледа съществуващата инсталация и да се прецени. Може и да стане, може и да не.
Благодаря ви предварително.
filmatoplo написа:Точно така -има едно илюзорно усещане и комфорт , което се постига с праволинейната посока нагоре на конвекцията -топлия въздух от пода към тавана .Или имаме топъл под на 28 градуса , температурата на въздуха над пода е 24 гр, на метър и половина от пода е 18-20 градуса -което се усеща от организма към 22 гр , към тавана е вече 16-17 гр .При радиаторите термокартината е друга -студени крака и мн топъл таванБлагодаря,-хаотична конвекция и усет от организма -некомфортно .писано е по въпроса чети.
LazarGanev написа:60това предполагам са литрите вода??
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: