Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bikerstyle - помощник
Здравейте,
нов съм съм във форума. Не знам дали ще ме разберете:
Ситуацията е следната: Купих си високоговорител - 8 ома и го вързах с букса към компютъра. Пуска звук, но много тихо. Мислех си, че като свържа 9V батерия ще се усили звукът. Но само пуква веднъж и продължава да свири тихо. После потърсих в интернет и разбрах за прав и променлив ток. Разбрах и че ще ми трябват и интегрални схеми, кондензатори и др. Търсих, търсих начин да усиля звука, но не стана :evil: . Ако някой има опит в това моля да сподели.
Благодаря предварително!!! :)
moimoimoi - майстор
чува се слабо защото нямаш мощност
а мощноста се получава с усилвател

един нормален усилвател има две основни части-предусилвател-там се усилва/намаля; корекций на честотите,баланс и други;предусилвателя е с малка мощност - под 1 ват
другата част на усилвателя е крайно стъпало-там става якото усилване-там са интегралите и транзисторите

а тоя говорител за да се чува добре ще му трябва и кутия

и за да си направиш работещ усилвател много техника трябва да мине през ръцете ти

а за компютъра що не си вземеш готови тонколонки-имат си вграден усилвател в тях,ако искаш повече мощност и бас има модели с допълнителен суббуфер/subwoofer/ примерно това http://www.technopolis.bg/b2c/details/5 ... -CNR-SP21B
Последна промяна от moimoimoi на пон фев 18, 2013 9:54 pm, променено общо 1 път.
fox_vt - майстор
После потърсих в интернет и разбрах за прав и променлив ток
#-o
Човече спри всякакви опити да не си търсиш нов компютър :!: И защо не стигна до най логичното решение да си купиш готови колонки за компа или колонки със буфер а реши да изобретяваш :?: ама как само звучи да изобретяваш при положение че не си открил още къдравия ток [-X

пп с тая батерия 9V ми напомняш като малък как вързах едно постояннотоково моторче от детска играчка към контакта тцттцтцц лош опит #-o
bikerstyle - помощник
Аз си имам тон колони. Просто ми се събраха много високоговорители и реших да им обърна внимание. Веднъж си купих един звънец със високоговорител и в комплекта имаше: интегрална схема, транзистор, кондензатор и резистор. Обаче начин на свързване и други подробности не знам. Ако знаех нямаше да питам.
sstefanov - майстор
С питане по форумите не става. Трябва ти много учене!
В момента си на положението на прохождащо бебе, което иска да изкачи връх Вихрен.
По-ясно не се сещам да ти го кажа.
kolev_k - специалист
Преди 30+години,още бяхме деца.По селата телефоните още бяха с ръчка(тел.централа с телефонистка),и се захранваха с едни големи елементи от 1,5V.Един братовчед разказваше как свързал един такъв към радиоточката,и точката само пукала.И търси още един да вдигне U-то на 3V,че да засвири.Демек иска да я направи мобилна.То тогава такива думички нямаше де.Сега е военен.На 30год. стана генерал.Така че момче отсега мисли каква каква професия да си избереш.
ebahti - майстор
kolev_k написа:
.На 30год. стана генерал.
Това дето го взимаш е яко :weedman:
hidrazin - майстор
kolev_k написа:
Сега е военен.На 30год. стана генерал.Така че момче отсега мисли каква каква професия да си избереш.
Ами не си избирай като на kolev_k. Явно не е подходяща за човешката психика. Аз поне не знам някой келеш на 30 години да е станал генерал у нас. Пък и ако трябва да бъда точен, на един генерал не му е работата да мисли за батерии от по 1,5 волта и дори за 3-волтови такива. :lol: :lol: :lol:
:partyman:

Тема "Високоговорител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: